klimaat neutrale onderneming

WELCOME AT SURFLES.NL!

If you want to learn how to surf in a fun and safe way Surfles.nl is the place to be!
The years of experience of our instructors and the ideal location next to the harbour entrance will make sure you’ll experience the ultimate kick of surfing!

Quality

Quality is priority at Surfles.nl. We’re the only surfschool that only employs instructors certified by the International Surfing Association. This guarantees the best and safest result!

Equipment

Our equipment is in pristine condition and applies to the regulations set by the ISA. Soft boards with soft fins for absolute beginners, and boards with a soft top for advanced surfers. And it’s for rent as well!

Unique Stand-up warranty!

Because of our effective way of instructing and our up-to-date equipment we’re able to give our students Stand-ip warranty! At our all-in course we guarantee that you’ll be able to stand up riding a wvae. If not, you’ll get every lesson for free untill you do!

Possibilities

We’re very flexible and have courses for beginner and advanced surfers. We also do Corporate days, birthday-parties, special clinics and programs and beach events.

We’ll see you soon on the beach!

Hans and Linde

Lees meer...

Nieuws

Surfweer vrijdag 16 februari 2018

Spannende tijden op weerkundig gebied. Gaat de winter alsnog keihard toeslaan na het weekend? Of krijgen we vroeg voorjaar. Volgens de pluim kan het nog alle kanten op binnen een termijn van 5 dagen. In ieder geval zien we vandaag nog wat golven dankzij de matige onshore wind. De wind neemt hoe later hoe meer af. Swell blijft nog voldoende.

Vrijdag 16 februari 2018
De wind uit het west tot noordwesten heeft vannacht lang genoeg (vrij) krachtig doorgestaan om iets van een WNW swell te creĆ«ren. De hoogte is met een goede 1 meter zelfs iets meer dan verwacht. En daarbij kan de “afgaande” wind in combinatie met het opkomende getij vanmiddag nog best voor leuke golven gaan zorgen. In Zuid, maar vooral Noord-Holland, want het zuiden komt er altijd wat bekaaid vanaf met deze swellrichting. Daar zit Engeland voor in de weg of ligt eigenlijk te dichtbij voor voldoende fetch. Het zeegebied waarover de wind moet waaien om de golven te kunnen opbouwen. Als die de wind noord of noordoost komt, ligt het zuiden (BE en Zeeland) wel zeer gunstig voor een goed lange fetch. Het opkomende tij is na 16u alweer gedaan, maar toch kan het tot de avond leuk blijven. Laagwater wordt het namelijk pas na 18u. En daarnaast neemt de wind steeds verder af en draait uiteindelijk naar zuid. Neem dat classic longboard dus maar mee die laatste paar uurtjes!

Weekend
De kans is behoorlijk klein. Als er wat over is loopt er zaterdagochtend mogelijk nog een heel klein rimpeltje NW swell. Het zal niet voldoende zijn om het tot het opkomende tij uit te houden. Anders was het misschien nog de moeite geweest. Het is overigens wel superclean met die aflandige zwakke zuidoosten wind! Kansen zijn er met name in het waddengebied en Noord-Holland. Verder naar het zuiden toe wordt de kans zo goed als nul.
Zondag verloopt flat bij een matige zuidenwind.

Volgende week
Maandag draait de stroming oost of noordoost. Zo veel modellen, zo veel kaart-uitkomsten. Het meestal betrouwbare model van het ECMWF (van eigen bodem d.w.z. EU samenwerking), geeft maandag nog flat. Dinsdag zou er een krachtige noordoost moeten opsteken welke koude uit Rusland onze kant op stuurt. Bij het GFS model van Amerikaanse bodem wordt de stroming niet uitgesproken noordoost. Wel komt er op de Noordzee een noordelijk briesje te staan welke ook voor heuphoge golven zou kunnen zorgen.

In ieder geval komen er begin tot midden van volgende week golven onze kant op. Afgezien van welke model. En ook zal de richting van de golven iets met noord zijn en dus kunnen we alvast gaan kijken naar de meest gunstige getijden volgende week. Vroeg in de week zal dat nog eind van de middag zijn met om 17:00 hoogwater. Meest gunstige regio is dan waarschijnlijk Z-H, of het nu NW of NO wordt. Later in de week verschuiven de tijden en dan behoort ook een vroege ochtendsessie tot de mogelijkheden. Tot 9:00 waterstanden boven N.a.p. en het licht is er ook om 7:30 al. Klein probleempje is dan van de -6 graden Celcius als het ECMWF model gelijk krijgt… In ieder geval is nu het moment om extra MM’s in te slaan voor de rest van deze winter en die van ’18/’19, want al onze neopreen accessoires in de surfweer-shop gaan nu weg met fikse kortingen!

Vrijdag : 5mm, cap 2mm, schoentjes 5mm, hand 3mm
Zaterdag : wetsuit 5mm met schoen 5mm + hand 4mm, cap 2mm.
Dinsdag : 6/4 wetsuit, 7mm schoen, hand 5 en cap 3mm.
Woensdag : 6mm met schoen 8mm + hand 5mm, cap 3mm.

The post Surfweer vrijdag 16 februari 2018 appeared first on Surfweer.nl.

Surfles.nl Gegarandeerd de beste kwaliteit!