klimaat neutrale onderneming

WELCOME AT SURFLES.NL!

If you want to learn how to surf in a fun and safe way Surfles.nl is the place to be!
The years of experience of our instructors and the ideal location next to the harbour entrance will make sure you’ll experience the ultimate kick of surfing!

Quality

Quality is priority at Surfles.nl. We’re the only surfschool that only employs instructors certified by the International Surfing Association. This guarantees the best and safest result!

Equipment

Our equipment is in pristine condition and applies to the regulations set by the ISA. Soft boards with soft fins for absolute beginners, and boards with a soft top for advanced surfers. And it’s for rent as well!

Unique Stand-up warranty!

Because of our effective way of instructing and our up-to-date equipment we’re able to give our students Stand-ip warranty! At our all-in course we guarantee that you’ll be able to stand up riding a wvae. If not, you’ll get every lesson for free untill you do!

Possibilities

We’re very flexible and have courses for beginner and advanced surfers. We also do Corporate days, birthday-parties, special clinics and programs and beach events.

We’ll see you soon on the beach!

Hans and Linde

Lees meer...

Nieuws

Surfweer maandag 21 augustus 2017

Wat een dag vandaag! Golven van 0,75 tot 1,5m hoog zonder wind. Maar wanneer te surfen? Het zijn meer dan een paar variabelen die dat bepalen. Zoals de golfhoogte, richting, aantal swells, windsterkte en richting, de maanstand en de golfperiode. En natuurlijk gaat het dan altijd om een combinatie hiervan. Meer hierover in de workshops dit najaar in Frankrijk, waar je ze zelf leert combineren (voor ieder niveau).

Maandag 21 augustus 2017
Natuurlijk moet het beste nog komen, hoewel dat in het noordwesten misschien al is geweest omdat het daar echt even helemaal spiegel glad offshore is/was. Dan maakt het ook helemaal niet uit of het nu afgaand tij, laagwater of einde eb is. De swell breekt op de banken verder op zee. Het goede nieuws is dat een extra lading swell onderweg is en deze goed te zien is op de spectra (J06) niet heel ver van onze kust verwijderd (zie alle spectra hier). De nieuwe swell arriveert begin van de middag. In Zeeland duurt het een paar uur langer. In ieder geval blijft de swell tot vanavond doorlopen. In Zeeland is het kleiner en is het na het passeren van de waterstand onder N.A.P. al weer gedaan. In Belgiƫ gebruikt met het D-nulpeil / T.A.W. in plaats van N.A.P., wat zeer handig is, want met dit D-nulpeil zijn de golven helemaal nul. Het is namelijk het referentiepunt van helemaal laagwater bij Oostende. Alle andere EU landen aan de Noordzee gebruiken tegenwoordig gewoon N.A.P. dat staat voor Normaal Amsterdams Peil. Op surfweer.nl/spots/ zijn voor de meeste locaties de getijgrafieken makkelijk terug te vinden. En over het algemeen scheelt het op een afstand tot 20km ook maar een minuut of 5 minder of meer. Minder naar het zuiden, meer naar het noorden.

De wind blijft vandaag zwak en variabel van richting. Dankzij het warme Noordzeewater komt er niet echt meer een zeewind circulatie op gang. Uiteraard draait de richting wel meer on- dan offshore, maar dat mag de pret niet drukken. Sowieso is deze super lichte onshore pas echt aanwezig eind van de middag. Het is voor de bureau-verlaters dan de keuze om meteen te gaan met nog voldoende water boven N.A.P. ofwel te wachten tot die zeewind weer gaat liggen en het opnieuw offshore wordt. Voor Noord-Holland lijkt dat laatste in ieder geval de beste keuze. In het zuiden uiteraard de beste condities met het restje hoog. Op de wadden het meest cleane moment pas vanavond, hoewel vanmiddag ook al mooi kan zijn. De swell is daar 2 tot 3 keer hoger dan in het zuiden van Nederland.

Dinsdag 22 augustus 2017
Dinsdag is het nog zeker niet afgelopen met de mooie golven. De wind komt de hele ochtend uit het zuidoosten dus dat beloofd veel cleane golven. Wel minder hoog, hoewel het noorden (wadden) misschien nog wel beter is dan maandag. Vooral het uiterste zuiden zal merken dat de swell is afgenomen, omdat daar de waterstand al te vroeg voor zonsondergang weer lager wordt. Natuurlijk kan er ook met laagwater gesurft worden, maar dan vooral in Zuid- en Noord-Holland. En de wind blijft mooi weg of zelfs licht offshore. De hele dag dus mooi surfweer met zelfs in de avond mogelijkheden voor de Hollandse kustregio’s. Zeeland en BelgiĆ« in de avond weer zo goed als flat.

The post Surfweer maandag 21 augustus 2017 appeared first on Surfweer.nl.

Surfles.nl Gegarandeerd de beste kwaliteit!