klimaat neutrale onderneming

WELCOME AT SURFLES.NL!

If you want to learn how to surf in a fun and safe way Surfles.nl is the place to be!
The years of experience of our instructors and the ideal location next to the harbour entrance will make sure you’ll experience the ultimate kick of surfing!

Quality

Quality is priority at Surfles.nl. We’re the only surfschool that only employs instructors certified by the International Surfing Association. This guarantees the best and safest result!

Equipment

Our equipment is in pristine condition and applies to the regulations set by the ISA. Soft boards with soft fins for absolute beginners, and boards with a soft top for advanced surfers. And it’s for rent as well!

Unique Stand-up warranty!

Because of our effective way of instructing and our up-to-date equipment we’re able to give our students Stand-ip warranty! At our all-in course we guarantee that you’ll be able to stand up riding a wvae. If not, you’ll get every lesson for free untill you do!

Possibilities

We’re very flexible and have courses for beginner and advanced surfers. We also do Corporate days, birthday-parties, special clinics and programs and beach events.

We’ll see you soon on the beach!

Hans and Linde

Lees meer...

Nieuws

Surfweer woensdag 14 maart 2018

De swellmachine gaat weer aan als een langzame diesel en blijft de komende tijd de ene na de andere goede surfdag brengen. Wel erg koud, maar dat staat meestal garant voor goede golven. Immers komt de kou bij ons bijna altijd uit dezelfde richting als onze swell, namelijk vanuit het noorden. Woensdag beloofd al een eerste prik met noordelijke swell te brengen.

Woensdag 14 maart 2018
Nog geen hele dikke barrels of hoge golven, maar gewoon een gemoedelijk golfje en voor iedere discipline net genoeg. De wind komt uit het zuidoost en stelt tot begin van de avond nauwelijks wat voor. Dat geeft dus in ieder geval cleane condities. Ook is de kou nog niet gearriveerd. Het wordt in de middag 8 graden in het noorden tot 12 graden in het zuiden. De swell komt in het zuiden alleen niet zo heel goed door. Surfbaar is het zeker wel, in België en Zeeland heb je dan wel hoogwater nodig. In N-H en Z-H loopt er ook in de ochtend met laagwater al een golfje op de achterste banken. De swell is dan op eigenlijk ook z’n sterkst. Echter compenseert het getij de geleidelijke afname. Alleen aan het einde van de middag is het wel heel snel weg, juist dankzij het afgaande getij.

Vrijdag 16 maart 2018
Donderdag slaan we even over, want dan is het flat. Vrijdag niet. De wind uit het oosten is boven de wadden al hard genoeg geweest om de swell om de hoek te sturen richting het zuiden van de Benelux. Goed te zien aan de rode pijltjes op dit kaartje met de 30 (drie vaantjes) knopen wind uit ONO. Gunstig is dat de kou nog niet helemaal is gearriveerd. Ook lijkt de wind vooral boven het noorden van Nederland sterk te zijn en nog niet boven het zuiden. Kortom een fijne surfmiddag voor Zeeland, België en delen van Zuid-Holland. De golfhoogte kan net boven de 1m uitkomen terwijl het in N-H zo goed als flat is.

Zaterdag 17 maart 2018
Freezing cold. Zelfs overdag is de kans groot dat het gewoon blijft vriezen. Op weerkundig gebied een unieke situatie zo laat in de astronomische winter. Ook uniek wat betreft de swell en golfhoogte. Die weet vlak voor de kust bizar hoog en hol op te bouwen, zoals we dat ook zagen tijdens de vorige ‘storm’ uit het oosten. Dit vereist bijzonder surfskills en wellicht kunnen we jouw daarbij helpen in het land dat bekend staat om dit soort golven!

Wederom zullen de beste golven gevonden worden in het zuiden van het land en in België. Hoewel het voor België waarschijnlijk net iets te veel sideshore zal zijn voor het mooie. De wind blaast er dan iets te veel chop op. Wel kan er dan gesurft worden op meer protected spots in het zuiden (of zoals ze daar noemen de westkust ipv de oostkust).

Zondag 18 maart 2018
Zondag een herhaling van zaterdag. Ook dezelfde tijden, want het getij schuift slechts 50 minuten op. Er zijn wel kleine verschillen in het weerbeeld en de wind want die lijkt in de namiddag iets af te nemen en is sowieso minder bulderend dan zaterdag het geval is. Wel is de richting daarbij meer echt NO ipv ONO. Uiteraard kan dit nog wijzigen want naar maandag toe neigt de wind weer naar pal oost. Hoewel er in Noord-Holland op zaterdag al genoeg golven zouden kunnen indraaien, lijkt zondag de beste dag te zijn voor het noorden. Wel zo laat mogelijk, want het getij is daar sterk vertraagd. Sowieso worden er erg lage waterstanden verwacht en komt het getij niet heel hoog vanwege doodtij.

Maandag 18 maart 2018
Maandag wordt de wind pas echt veel minder. Omdat het zondagavond nog hard waait boven de wadden zal de swell op maandag nog wel voldoende zijn voor een mooie sessie. Zo bruut als het weekend wordt zal het niet meer worden. Alleen ook niet meer zo koud met 3-5 graden in de middag. Helaas gaat de wind wel draaien van oost naar noordoost, zodat er al snel weer wat chop is. Alleen in N-H zal deze chop er niet zijn. Wel zijn de golven daar een stuk kleiner. Vanaf dinsdag overal kleinere golven, maar nog niet helemaal flat. En uiteindelijk komt die +10 graden ook weer terug volgende week met wind uit het westen tot zuidwesten. De periodes met ZW wind worden snel afgewisseld met wind uit noordwest. Dat kan heel vaak leiden tot een paar mooie surfuurtjes wanneer de wind draait en het tij goed zit. De maand maart lijkt na een hele slechte start een heel goed einde te gaan geven. Geniet ervan!

Woensdag : 5mm, cap 2mm, schoentjes 6mm, hand 3mm
Vrijdag : 6mm, cap 3mm schoentjes 6mm en hand 3mm.
Zaterdag : 6mm met schoen 8mm + hand 5mm, cap 3mm
Zondag : 6mm wetsuit, 8mm schoen, hand 5 en cap 3mm
Maandag : 6mm met schoen 7mm + hand 4mm en cap 2mm

The post Surfweer woensdag 14 maart 2018 appeared first on Surfweer.nl.

Surfles.nl Gegarandeerd de beste kwaliteit!