klimaat neutrale onderneming

WELCOME AT SURFLES.NL!

If you want to learn how to surf in a fun and safe way Surfles.nl is the place to be!
The years of experience of our instructors and the ideal location next to the harbour entrance will make sure you’ll experience the ultimate kick of surfing!

Quality

Quality is priority at Surfles.nl. We’re the only surfschool that only employs instructors certified by the International Surfing Association. This guarantees the best and safest result!

Equipment

Our equipment is in pristine condition and applies to the regulations set by the ISA. Soft boards with soft fins for absolute beginners, and boards with a soft top for advanced surfers. And it’s for rent as well!

Unique Stand-up warranty!

Because of our effective way of instructing and our up-to-date equipment we’re able to give our students Stand-ip warranty! At our all-in course we guarantee that you’ll be able to stand up riding a wvae. If not, you’ll get every lesson for free untill you do!

Possibilities

We’re very flexible and have courses for beginner and advanced surfers. We also do Corporate days, birthday-parties, special clinics and programs and beach events.

We’ll see you soon on the beach!

Hans and Linde

Lees meer...

Nieuws

Surfweer Zaterdag 24 juni 2017

Een depressie tussen IJsland en Noorwegen zorgt dagenlang voor surfplezier. Eerst nog met veel wind, vooral op zaterdag. Zondag ligt de kern van het laag nog het meest gunstig, midden in de Noordzee. Het Surfana festival in Noord-Holland had geen betere periode kunnen treffen. Kom gezellig langs voor een surfje, dansje of een clinic. Wel de nodige reserves inbouwen voor maandag, want dat gaat wel de beste surfdag worden.

Zaterdag 24 juni 2017
De wind bouwt de golfhoogte in de loop van de dag verder op tot 1 meter in het zuiden en 1,5 meter in het noorden. Het probleem is dan ook niet de hoogte, maar voor de stroming en de werking van het getij om de golven naar de kust toe te duwen. Dat lukt beter met hoogwater in de namiddag, maar ook levert dat de meeste stroming op. Een lange wandeling terug of met de bus/taxi is soms een optie op sommige spots. Wat ook kan is tot vanavond wachten, wanneer de ebstroom weer de andere kant op beweegt. In Zeeland is dat sowieso de enige optie. In de kop van Noord-Holland komt dat moment vanavond te laat. De wind is in het uiterste noorden wel minder hard dan in het midden en zuiden. Dat is wel weer een reden om toch te gaan kijken eind van de dag.

Zondag 25 juni 2017
De kern van de depressie ligt zondag om 8:00 precies op de juiste plek tussen de Orkney en Shetland eilanden voor de aanmaak van noordswell. In de regel duurt het ongeveer 24 uur voor die swell bij ons is. Dat gaat op zondag dus nog niet gebeuren. Wel duwt de meer westelijk wind al iets van hogere periodes onze kant op. Vooral in Noord-Holland en de wadden kan in de ochtend iets van deze swell voor een redelijke branding zorgen. Getij is dan al snel niet meer gunstig en de wind komt ook snel weer opzetten (uit zuidwest). Dat levert wel weer dezelfde leuke windgolven op als vandaag. Voordeel is dat de opbouw er dan al inzit en er maar een klein beetje wind nodig is voor opnieuw goede hoogte. De wind zal al eerder op de middag hogere golven geven. Wel is de richting iets meer aanlandig WZW, maar neemt eind van de dag wel plots af vanuit het noorden. Gunstig dus voor de spots in Noord-Holland. In Zeeland en België is die windafname er niet. Maar goed, dat maakt daar met WZW ook niet zoveel uit. Die richting geeft nog genoeg lijn en het tij gaat in de avond ook weer de goede kant op.

Maandag 26 juni 2017

Een dag die de boeken in zal gaan als een van de mooie surfdagen van deze zomer. De swell komt al vroeg binnen (om 8 uur), maar gaat dan nog wel gepaard met een onshore bries van in ieder geval windkracht 4. Iets later in de ochtend al veel minder wind door hogedrukgebied boven ons hoofd. Met laagwater is de surf dan al gunstig in de meeste delen van Holland. Voor Zeeland en België zijn er opties vanaf het begin van de middag tot avond. En voor wie echt niet anders kan, zou met zonsopgang de swell kunnen pakken. Hoewel, die zonsopgang van dinsdag ziet er veel beter uit.

Dinsdag 27 juni 2017
Het tijdelijke hogedrukgebied van 1 dag is op dinsdag al weer aan de kant geduwd door een klein lagedrukgebied. Dit laag zorgt zelf niet voor golven, maar wel voor een aflandige wind. Aangezien er vanaf Noorwegen nog genoeg swell onze kant op komt zal dit dus voor supermooie surf gaan zorgen. Voor sommige spots (vooral het noorden) zal het misschien nog wel beter zijn dan op maandag. Kortom, twee dagen met goede golven. Daarna wordt het rustig in de Noordzee en is het wachten tot de swell van het weekend. Helemaal flat wordt het overigens op woensdag nog niet. Die swell uit het noorden heeft echt een goede buffer. Alleen donderdag lijkt letterlijk en figuurlijk in het water te vallen. Vrijdag bouwt alweer een volgende swell op en in het weekend is de NW swell weer terug.

Wetsuit-advies, zeewater gedaald 17gr
Vanavond:   3/2 mm wetsuit (windchill)
Zondag: 3/2 mm met 2 mm schoen
Maandag 3/2 mm ocht, shorty mogelijk middag
Dinsdag: 3/2mm wetsuit met schoen 2mm (ocht)

The post Surfweer Zaterdag 24 juni 2017 appeared first on Surfweer.nl.

Surfles.nl Gegarandeerd de beste kwaliteit!