WILKOMMEN BEI THE SHORE SCHEVENINGEN

Wenn Sie lernen möchten, auf unterhaltsame und verantwortungsbewusste Weise zu surfen, ist The Shore in Scheveningen der richtige Ort. Die langjährige Erfahrung der Instruktoren und die ideale Lage am nördlichen Hafenkopf sorgen dafür, dass Sie in kürzester Zeit den ultimativen Kick des Surfens erleben!Qualität

Qualität steht bei The Shore an erster Stelle. Wir sind die einzige Schule in Scheveningen, die den Unterricht garantiert. Alle unsere Instruktoren sind zertifiziert und verfügen über ein gültiges internationales Lifeguard-Diplom. Dies garantiert das schnellste Ergebnis, bei dem Sicherheit an erster Stelle steht.

Material

Das Material ist selbstverständlich in einem Top-Zustand und entspricht den strengen Anforderungen der International Surfing Association. Softboards mit Softflossen für den absoluten Einsteiger und Boards mit Softtop für den Fortgeschrittenen. Das Material kann natürlich auch gemietet werden!

Einzigartige Standgarantie

Dank der effektiven Unterrichtsmethode und des aktuellen Materials erhalten Sie bei The Shore eine einzigartige Garantie. Mit unserem All-in-Kurs garantieren wir, dass Sie Ihre erste Golffahrt machen! Wenn nicht, ist jede weitere Lektion kostenlos, bis sie funktioniert! Wir arbeiten mit Skill Sheets, damit Sie auch Ihren Fortschritt verfolgen können.

Optionen

Wir sind flexibel und haben viele Kursmöglichkeiten für Anfänger und Fortgeschrittene. Darüber hinaus organisieren wir Betriebsausflüge, Kinderfeste, Spezialkliniken und Strandveranstaltungen. Aufgrund unseres Hintergrunds im LO werden wir regelmäßig gebeten, am Strand Sportprogramme für verschiedene Grund- und weiterführende Schulen anzubieten.

Solarbetrieben

Wir beziehen unser heißes Wasser komplett von der Sonne! Wir haben keinen Gasanschluss und unser Wasser für die Duschen und die Spülmaschine wird durch Solarkessel erwärmt.

Wir sehen uns am Strand!

is een duurzame surfschool en ontmoetingsplek in Scheveningen. Een huiskamer aan het strand voor surfers, natuurliefhebbers en mensen die graag eerlijk en bewust leven.

Surfweer

Surfweer Dinsdag 7 juni 2022

Deze dag in juni kan zo maar eens een hele mooi worden. Het gebeurt niet vaak dat een lagedrukgebied zo rond gaat met grote drukverschillen over een hele korte afstand. Een mini depressie die daardoor in zijn geheel binnen de begrenzingen van de centrale Noordzee past. In de regel komen dit soort lagedrukgebiedjes alleen voor omstreeks het zomerseizoen. Soms ook wel eens midden in de winter met als het koud genoeg is een polar low. Het mooie aan dit soort kleinere depressies is dat ze een niet al te hoge golfperiode veroorzaken en daardoor minder swell-energie verliezen onderweg naar onze kust. Tevens zorgt de kleinschaligheid er van dat de wind over een korte afstand heel erg kan afnemen. Zo waaide het dinsdag-ochtend op de wadden nog windkracht 7 terwijl het in N-H met windkracht 5 en in Zeeland windkracht 3 al helemaal windvrij aan het worden was. Hieronder de dagen van deze week met als eerste deze dag in juni:

Dinsdag 7 juni
Ondanks dat de wind gunstig snel afneemt in het zuiden zien de golven er einde ochtend steeds minder gunstig uit in de shorebreak. Het slaat namelijk nogal hoog en hol op de kant, iets dat met een snelle takeoff en een shortboard nog wel ok is. Maar beter even wachten tot mid-tij iets later op de middag. Check de cams van België en Zeeland surfweer.nl/zeeland , die laten dit verloop mooi zien. De wind gaat er in België al snel nog verder uit en het wordt dan een cleane lange avond met mooie lange golven. De hoogte komt er met het beginnen van de vloed ook weer goed in, maar wordt na helemaal hoog wel wat minder. In Zeeland in principe hetzelfde, alleen daar is na hoog laat op de avond kans op een klein buitje die de wind even iets uit WZW met windkracht 2 laat komen. Voor de golven allemaal geen probleem, maar het mooie spiegeleffect is er voor de camera wel van af. Niet te gaat gaan dus!

Elders is dat precies juist niet het geval. De windafname laat lang op zich wachten. Natuurlijk kan er ook eerder al gesurft worden, de regio van Zuid-Holland ziet er tweede helft laagwater al gunstig uit. En met dat beetje krimpen van de wind naar even zuidwest is het tijdens de lunch ook even wat cleaner. De golven/ het water, stroomt dan wel naar het zuiden maar in de regel zou dit de golven bij noord-swell juist cleaner moeten maken. Net als de golven bij zuidwest met opkomend tij cleaner maakt (maar wel veel stroming veroorzaakt). In ieder geval is het vandaag een dag om niet te missen en in ieder geval vroeg of laat er iets van meegemaakt te hebben!

Woensdag 8 juni
Hoewel de A12 boei-meting in het centrale deel van de Noordzee op dinsdag nog maar weinig nieuwe N-swell geeft, gaat er toch voldoende nieuwe swell overheen komen in de nacht van dinsdag op woensdag. Nogmaals een mooi surfdagje dus, alleen slechts de helft of 1/4e van de hoogte van dinsdag is. Tocht raakt de swell ook het uiterste zuiden, want de golfperiodes blijven gunstig tussen 5 komma-nog-wat en de 7 seconden. Eigenlijk beter is het gebruik van frequentie, want hier gaat het om een swell tussen de 150 en 170 millihertz. De gedeeld-door som 1000/170 is dan ook precies 5.8 seconde. In de regel geeft deze periode een perfecte energiebalans om de Noordzee te kunnen doorlopen, maar ook nog eens genoeg pit te hebben voor het omslaan eenmaal op de zandbank gearriveerd. Vooral in België is deze regel zeer van toepassing. Mocht je daar meer uitleg over willen hebben, check dan de Workshop te Knokke-Heist op 1 juli aanstaande! Inschrijven via SurfOriginals.com

Woensdagmiddag geeft de wind een impuls en komt eerst uit het zuiden, later uit het zuidwesten. Jammer voor BE en Zeeland waar het opkomende tij niet meer kan worden meegepakt 2e helft van de middag, omdat het te veel waait. Natuurlijk geeft die wind ook wel weer wat surfbaars, maar is niet echt de moeite. Het kan in het uiterste zuiden zelfs even zuidwest 6 worden in de avond. Met het inkomende tij is het in Zeeland dan iig niet meer echt te doen. BE kan eventueel nog wel doorgesurft worden.
Meer steady blijven de condities in Zuid-Hollland, omdat de wind lang niet zo veel toe gaat nemen als in het Zeeland/België. Nog het minst is de toename op de wadden, waar het dus de hele dag en avond mooi zal blijven. De hoogte is er ook iets beter met af en toe 1 meter. In N-H kan het ook nog zo hoog worden, maar dan met name in de ochtend en eerste deel middag. Daarna iets meer wind, staat er dan schuin op uit zuidwest. De surf is nog steeds niet verpest, alleen afgaande getij maakt het er dan niet beter uit. Opkomende wel, alleen lijkt de windtoename in de late avond er toch ook in te zitten. Even de laatste runs van de weermodellen afwachten.

Verdere vooruitzichten
Donderdag en Vrijdag kleine golven, maar er zit af en toe wel wat kracht in. Buiten het deel dat door lokaal wat wind wordt veroorzaakt, is er deze dagen nog steeds wat van de swell uit de noordelijke Noordzee dat meekomt. De combinatie van beide kan maken dat het nog best leuk te doen is voor long- en funboards. Shortboarden gaat niet meer lukken. Of de wind moet donderdagochtend toch even genoeg hard west zijn. Dan zou het donderdag met hoogwater tijdens lunch net punchy genoeg kunnen zijn. Het grote lagedrukgebied op de Oceaan houdt echter de vorming van een nieuw laag op de Noordzee tegen. Check maar eens de kaarten op surfweer.nl/ukmo

Wetsuit Advies, water is 14 gr C

Dinsdag: Wetsuit 4/3mm dik schoentjes 3mm
Woensdag: Wetsuit 4/3mm 3mm schoen
Donderdag: Warmer dus 4/3 of 3/2mm schoentjes niet
Vrijdag: Suit 3mm neopreen

The post Surfweer Dinsdag 7 juni 2022 appeared first on Surfweer.nl.