WILKOMMEN BEI THE SHORE SCHEVENINGEN

Wenn Sie lernen möchten, auf unterhaltsame und verantwortungsbewusste Weise zu surfen, ist The Shore in Scheveningen der richtige Ort. Die langjährige Erfahrung der Instruktoren und die ideale Lage am nördlichen Hafenkopf sorgen dafür, dass Sie in kürzester Zeit den ultimativen Kick des Surfens erleben!Qualität

Qualität steht bei The Shore an erster Stelle. Wir sind die einzige Schule in Scheveningen, die den Unterricht garantiert. Alle unsere Instruktoren sind zertifiziert und verfügen über ein gültiges internationales Lifeguard-Diplom. Dies garantiert das schnellste Ergebnis, bei dem Sicherheit an erster Stelle steht.

Material

Das Material ist selbstverständlich in einem Top-Zustand und entspricht den strengen Anforderungen der International Surfing Association. Softboards mit Softflossen für den absoluten Einsteiger und Boards mit Softtop für den Fortgeschrittenen. Das Material kann natürlich auch gemietet werden!

Einzigartige Standgarantie

Dank der effektiven Unterrichtsmethode und des aktuellen Materials erhalten Sie bei The Shore eine einzigartige Garantie. Mit unserem All-in-Kurs garantieren wir, dass Sie Ihre erste Golffahrt machen! Wenn nicht, ist jede weitere Lektion kostenlos, bis sie funktioniert! Wir arbeiten mit Skill Sheets, damit Sie auch Ihren Fortschritt verfolgen können.

Optionen

Wir sind flexibel und haben viele Kursmöglichkeiten für Anfänger und Fortgeschrittene. Darüber hinaus organisieren wir Betriebsausflüge, Kinderfeste, Spezialkliniken und Strandveranstaltungen. Aufgrund unseres Hintergrunds im LO werden wir regelmäßig gebeten, am Strand Sportprogramme für verschiedene Grund- und weiterführende Schulen anzubieten.

Solarbetrieben

Wir beziehen unser heißes Wasser komplett von der Sonne! Wir haben keinen Gasanschluss und unser Wasser für die Duschen und die Spülmaschine wird durch Solarkessel erwärmt.

Wir sehen uns am Strand!

is een duurzame surfschool en ontmoetingsplek in Scheveningen. Een huiskamer aan het strand voor surfers, natuurliefhebbers en mensen die graag eerlijk en bewust leven.

Surfweer

Surfweer woensdag 9 november 2022

Vanaf het begin van de maand komt de wind al uit het zuiden tot zuidwesten en dat lijkt de rest van de maand ook zo te blijven. De herfst houdt zich dit jaar helemaal aan het spoorboekje en de dominante zuidwesters zijn weer terug van weggeweest. Voorgaande jaren leken die wel verdwenen, zowel in het voorjaar als zomer en herfst. Nu hebben we een zomer zonder echte wind gehad en al helemaal niet uit zuidwest. Wel een zomer om u tegen te zeggen met hoge temperaturen en veel zon. Als de winter zich nu ook eens aan het spoorboekje houdt dan kan het nog wel eens goed gaan vriezen! Vreemd genoeg geeft dat vaak ook weer golven, omdat de windrichting dan uit oost of noordoost komt en er dus boven de wadden een goede fetch voor golfopbouw is. Voor het zo ver is eerst nog even genieten van die zuidwesters. Iets wat met name in het noorden het geval is, maar vandaag ook zeker in het zuidwesten gaat lukken.

Woensdag 9 november
De golfhoogte start meteen al met zo’n 2m uit zuidwest, maar wordt nog enigszins tegengehouden doordat de wind side off uit zuidzuidwest komt in Z-H. Al heel snel met de push komen er hogere lijntjes binnen, ook even in Zeeland en België. Tussen de palen in Zeeland gaat het dan eind van de ochtend al te snel stromen, maar kan nog net zolang de wind side off staat. In de middag echter geen mogelijkheden meer, want afgaand begint pas een half uur voor donker. In Zuid-Holland is de wind tot een uur of 12:00 nog side-off en lopen de lijnen mooi binnen. Daarna neemt de wind toe, blijft nog een uurtje ZZW maar gaat dan na het front met klein beetje regen naar zuidwest schuin aanlandig. Dat maakt het meteen een stuk minder clean en ook gaat het onder invloed van het getij hard stromen. Eigenlijk is tweede helft van de middag dan ook alleen te doen daar waar de stroming wordt gebroken. In noord-holland geldt dat al helemaal, want de golven zijn er vanaf de ochtend al hoog en komen wel recht op de kust af. Ook de neerslag komt er recht op af en geeft veel meer buiigheid dan in het zuiden met kans op inktzwarte luchten en korrelhagel + onweer. Weertechnisch niet de meest gunstige condities dus. Later op de middag wordt het droger maar is de wind wel WZW, wat op sommige plaatsen in N-H al pal onshore is. Met daarbij het inkomende tij maakt het een grote snelstromende rivier met de wind mee.

Donderdag 10 november
Mooi weer met zon, wind en geen enkele kans op regen. Op zee is de windrichting ZW, aan de kust ZZW. Daardoor komen de golven waarschijnlijk nog best aardig binnen in Z-H en zorgt de schuin aflandige wind er voor dat het clean is. Het is net wat onzeker waar de hoogte precies landt. In Zuid Zuid-Holland in elk geval niet, want Ouddorp en Hoek van Holland liggen te veel in de ‘luwte’. Klein stukje naar het noorden en het is meteen al beter. En Noord-Holland helemaal goed, want daar komt de hoogte er later hoe meer in, omdat het ook steeds harder gaat waaien. Niet te hard, want het blijft bij iets van een 6bft. Alleen het noordelijke stuk van N-H wordt harder, dik 6bft of zelfs even windkracht 7 eind van de middag. Tijdens deze toename gaat de wind de grens van zuid- en noord-holland juist behoorlijk afnemen naar een kleine 5, wat de golven daar dan weer mooier maakt. Wel met de nodige stroming, maar al veel beter te doen dan een dag eerder, op woensdag.

Vrijdag 11 november
Vrijdag is de wind aan de kust niet veel meer, maar op zee staat er nog altijd een stevige zuidzuidwester. In Zuid-Holland geeft dat flat, maar op spots als Zandvoort en Bloemendaal lopen mooie lijntjes binnen met laagwater in de ochtend en ws ook nog wel later in de middag. Hoe verder naar het noorden hoe hoger, alleen alles ten noorden van bergen of egmond gaat wel iets van windeffect krijgen met meer chop en ook wind op het strand (5bft, op Texel misschien zelfs windkracht 6). Desalniettemin leuk te surfen daar, want goed hoog en de wind is eigenlijk het beste te doen van al deze dagen. Met dank aan de wind, want in het weekend is die afwezig en zijn de golven ook echt helemaal weg. Zelfs voor de allereerste surfles zit er dan niets van beweging in de zee. Wel weer een aangename 17 graden en met volop zon zeer aangenaam buiten te vertoeven!

Wetsuit advies, water is 14gr Celsius

Woensdag: Een 5/4mm of nieuwe 4/3 met schoen 4mm
Donderdag: Wetsuit 5/3mm, schoen 3mm & OORBESCHERMING!
Vrijdag: 4/3mm nieuw is prima, schoentjes 3mm

The post Surfweer woensdag 9 november 2022 appeared first on Surfweer.nl.