WILKOMMEN BEI THE SHORE SCHEVENINGEN

Wenn Sie lernen möchten, auf unterhaltsame und verantwortungsbewusste Weise zu surfen, ist The Shore in Scheveningen der richtige Ort. Die langjährige Erfahrung der Instruktoren und die ideale Lage am nördlichen Hafenkopf sorgen dafür, dass Sie in kürzester Zeit den ultimativen Kick des Surfens erleben!Qualität

Qualität steht bei The Shore an erster Stelle. Wir sind die einzige Schule in Scheveningen, die den Unterricht garantiert. Alle unsere Instruktoren sind zertifiziert und verfügen über ein gültiges internationales Lifeguard-Diplom. Dies garantiert das schnellste Ergebnis, bei dem Sicherheit an erster Stelle steht.

Material

Das Material ist selbstverständlich in einem Top-Zustand und entspricht den strengen Anforderungen der International Surfing Association. Softboards mit Softflossen für den absoluten Einsteiger und Boards mit Softtop für den Fortgeschrittenen. Das Material kann natürlich auch gemietet werden!

Einzigartige Standgarantie

Dank der effektiven Unterrichtsmethode und des aktuellen Materials erhalten Sie bei The Shore eine einzigartige Garantie. Mit unserem All-in-Kurs garantieren wir, dass Sie Ihre erste Golffahrt machen! Wenn nicht, ist jede weitere Lektion kostenlos, bis sie funktioniert! Wir arbeiten mit Skill Sheets, damit Sie auch Ihren Fortschritt verfolgen können.

Optionen

Wir sind flexibel und haben viele Kursmöglichkeiten für Anfänger und Fortgeschrittene. Darüber hinaus organisieren wir Betriebsausflüge, Kinderfeste, Spezialkliniken und Strandveranstaltungen. Aufgrund unseres Hintergrunds im LO werden wir regelmäßig gebeten, am Strand Sportprogramme für verschiedene Grund- und weiterführende Schulen anzubieten.

Solarbetrieben

Wir beziehen unser heißes Wasser komplett von der Sonne! Wir haben keinen Gasanschluss und unser Wasser für die Duschen und die Spülmaschine wird durch Solarkessel erwärmt.

Wir sehen uns am Strand!

ist eine nachhaltige Surfschule und Treffpunkt in Scheveningen. Ein Wohnzimmer am Strand für Surfer, Naturliebhaber und Menschen, die gerne ehrlich und bewusst leben.

Surfweer

Surfweer dinsdag 14 september 2021

De week begon met gisteren de beste dag met swell, maar het is nog niet voorbij. Er komen nog drie soorten swells op ons af. Als eerste vandaag de restanten van wat gisteren was, heel clean met offshore. Op de wadden geeft dat nog meer dan 1m hoogte. Dan morgen komt er een swell binnen van heel ver, die is ingehaald door swell uit de Atlantische Oceaan van ex-tropische orkaan Larry. Dit belooft een interessante dag te gaan worden, maar wordt bedreigt door een klein laagje op de Noordzee waar de wind rond heen zal gaan draaien. Dit veroorzaakt dan meteen de derde swell die op donderdag zal arriveren en samen met het restant van o.a. de ex-Larry swell alsnog weer een surfdag zal geven. Vrijdag is het echter gedaan met de pret en wordt het langzaam zo goed als flat. Die kan zelfs een hele tijd gaan duren, tot begin oktober. Alleen midden volgende week zien we 1 dag met kans op een hele korte swell in de Noordzee. Dat zou dan woensdag moeten zijn, maar uiteraard is dat nog ver weg en niet alle modellen zijn het daar over eens.

Dinsdag 14 september
Na het golvenfeestje van gisteren zit er vandaag even wat minder hoogte in, maar is het wel de hele dag clean. Op een aantal spots breekt het met hoogwater te veel op de kant, maar dat zal snel verdwijnen met afgaand tij. Vooral van bijna hoog naar half hoog (mid-tij) zal het dan nog even mooi surfen zijn met een iets groter board. Daarna met de waterstand onder mid-tij afgaand naar laag, trekt het vaak helemaal weg en oogt het voor het gevoel flat. Even wachten en dan meestal kan er met helemaal laag weer gesurft worden op de buitenbanken in Noord- en Zuid-Holland. Alleen liggen die op de ene spot veel verder uit de kant dan de andere spot. Op een lengte van 10 km kan dat een heel stuk schelen, dus altijd goed om even de verschillende cams te checken of twee strandopgangen te vergelijken. In principe is deze info ook beschikbaar via Satteliet observaties, maar de vraag is echter waar die (vrij) op te vragen zijn. In ieder geval wil je niet dat die verre bank te diep ligt, want dan breekt het daar te kort en te onregelmatig op. Wat betreft Zuid-Holland en dan vooral het zuidelijke deel, is het vandaag minder nadelig dat de golfrichting meer pal noord ipv noordwest is geworden. Die komt dan beter recht op de kust. Helaas is er wel maar 1 hoogwater binnen de daglichtperiode. In Belgie en Zeeland is het dus wel heel mager en eigenlijk al bijna gedaan, hoewel daar vanavond nog wel op tijd de push van het tij verwacht kan worden. In Z-H loopt het op tot mid-tij op het moment van donker worden. Dat zou op de meeste spots nog wel voldoende moeten zijn, echter de swellhoogte is wel wat aan het zakken op noordelijke boeien J6 en K13. Ondertussen loopt de swellhoogte van een lange periode wel gestaag op in het noorden. Op de wadden is dit te merken met al een golfhoogte van 1m op het strand. Later komt deze swell ook mooier binnen in N-H, dus daar geldt net als in Z-H dat de condities in de (late) avond toch weer verbeteren. Er kan storing met regen overtrekken, maar meeste valt ws boven zee en komt pas na 20u. En de wind blijft sowieso aflandig oost, dus blijft het clean en glassy!

Woensdag 15 september
Glassy en clean is het woensdag misschien niet meer, maar de swell van ver loopt nog een stukje op en de windcondities in de ochtend zijn nog gunstig. Zeker tot een uur of 10:00 of eigenlijk tot 14:00 uur nog wel, met in Z-H pas de laatste overgang naar een meer onshore gerichte wind. De swell is er echter iets minder dan in N-H en sowieso heel veel minder dan op de wadden. Daar gaat het los, zeker op het horizontale stuk van Terschelling tot Ameland en Schiermonnikoog. Vlieland kan ook nog wel in de ochtend, maar al snel wordt de wind meer WZW. Op Texel is dat al eerder het geval, maar ook daar komt die verre swell vaak goed aan en is het nog even de moeite. Einde middag en avond is het overal een rommeltje. Ook is het tij dan niet meer goed, hoewel de hoogte op zicht nog wel prima is voor een surfsessie als het moet.

Donderdag 16 september
Donderdag waait het ook nog rommelig noordwest onshore, maar de wind neemt af en langzaam komt het tij er in. Prima surf-condities met ook in het uiterste zuiden weer een kans rond hoogwater (en korte swell). Die lange periodes komen daar niet echt binnen en worden veel te veel afgeremd op de zandbanken onderweg langs de kust van Zeeland. Hoe dat werkt kun je lezen in ons goede golven / surfweer boek die is te bestellen via de doorlink op surfweer.nl/boek en uiteraard ook nog steeds actueel de surf meteo workshops die te volgen zijn via goedegolven.nl/cursus. Tot zo ver de berichting. Surf’s up en kijk een beetje uit op die paar drukke bekende spots in Nederland (en België)! Mocht je ze nog niet uit je hoofd kennen, bekijk dan nog eens de geldende internationale surf etiquette te vinden op o.a. surfweer.nl/regels of op www.hsa.nl

Wetsuitadvies (water nog rond de 18gr C)
Dinsdag: Wetsuits 3/2mm ochtend 4/3mm
Woensdag: Hele dag 3/2mm, voor kids 4/3mm
Donderdag: 3/2mm voor iedereen want wind gaat weer liggen.

The post Surfweer dinsdag 14 september 2021 appeared first on Surfweer.nl.