WILKOMMEN BEI THE SHORE SCHEVENINGEN

Wenn Sie lernen möchten, auf unterhaltsame und verantwortungsbewusste Weise zu surfen, ist The Shore in Scheveningen der richtige Ort. Die langjährige Erfahrung der Instruktoren und die ideale Lage am nördlichen Hafenkopf sorgen dafür, dass Sie in kürzester Zeit den ultimativen Kick des Surfens erleben!Qualität

Qualität steht bei The Shore an erster Stelle. Wir sind die einzige Schule in Scheveningen, die den Unterricht garantiert. Alle unsere Instruktoren sind zertifiziert und verfügen über ein gültiges internationales Lifeguard-Diplom. Dies garantiert das schnellste Ergebnis, bei dem Sicherheit an erster Stelle steht.

Material

Das Material ist selbstverständlich in einem Top-Zustand und entspricht den strengen Anforderungen der International Surfing Association. Softboards mit Softflossen für den absoluten Einsteiger und Boards mit Softtop für den Fortgeschrittenen. Das Material kann natürlich auch gemietet werden!

Einzigartige Standgarantie

Dank der effektiven Unterrichtsmethode und des aktuellen Materials erhalten Sie bei The Shore eine einzigartige Garantie. Mit unserem All-in-Kurs garantieren wir, dass Sie Ihre erste Golffahrt machen! Wenn nicht, ist jede weitere Lektion kostenlos, bis sie funktioniert! Wir arbeiten mit Skill Sheets, damit Sie auch Ihren Fortschritt verfolgen können.

Optionen

Wir sind flexibel und haben viele Kursmöglichkeiten für Anfänger und Fortgeschrittene. Darüber hinaus organisieren wir Betriebsausflüge, Kinderfeste, Spezialkliniken und Strandveranstaltungen. Aufgrund unseres Hintergrunds im LO werden wir regelmäßig gebeten, am Strand Sportprogramme für verschiedene Grund- und weiterführende Schulen anzubieten.

Solarbetrieben

Wir beziehen unser heißes Wasser komplett von der Sonne! Wir haben keinen Gasanschluss und unser Wasser für die Duschen und die Spülmaschine wird durch Solarkessel erwärmt.

Wir sehen uns am Strand!

Nieuws

Surfweer Donderdag 13 mei 2021

De komende dagen zal de swell beetje bij beetje toenemen en uiteindelijk uitkomen op een goede meter in het weekend. Op woensdag was er al wat te merken van de eerste swell uit het noorden. Zeker op de wadden en in het noordwesten van Nederland waren de eerste lijntjes al schoon te longboarden. Donderdag is een vergelijkbare dag, dus vooral swell voor het noorden en noordwesten en aan het eind van laagwater ook in Zuid-Holland her en der wat leuk brekende lijntjes voor fun- en longboard. Pas in de avond komt er meer swell, maar waarschijnlijk is het tij dan te veel afgaand. Dat is ook een probleem voor de vrijdag (vroege ochtend), maar dan is er meer hoogte en blijft het wat langer en beter doorlopen net na hoogwater. Zaterdag arriveren dan de echte swells, die rollen de hele dag wel goed in Zuid- en Noord-Holland. In het zuiden is het momenten wel echt alleen tijdens de hoogwaters, maar dan kan daar ook lekker gesurft worden (incl. België ook).

Donderdag 13 mei
De golfhoogte metingensite van Rijkswaterstaat hapert de laatste tijd, waardoor het lastig te zien is of de golfhoogte en de kracht van de golven aan het toenemen is en vanuit welke richting. Er zijn alternatieven, ook voor de Haewene meetboei en die zijn te vinden op https://waterberichtgeving.rws.nl/water-en-weer/metingen of http://wavenet.cefas.co.uk/Map van de Engelse marine experts. De wind is aflandig en dat geeft supercleane lijntjes. Alleen in het uiterste noorden en op de wadden weet er eind vd middag ene lichte wind uit het noorden op te steken. Niet al te hard, maar dan meteen al minder leuk surfable. Deze wind staat naar het buiengebied toe, die over Zuid-Holland beweegt. Als daar onweer op zit kan dat eventueel nog roet in het eten geven…

Vrijdag 14 mei
Nog zo’n dag met weinig wind en swell uit het noorden. De buien trekken landinwaarts, dus dat zorgt dan niet voor al te veel problemen later op de dag. En de swell is weer iets hoger met in de middag en avond al 1m in het westen en op de wadden. Ook Zeeland, België en Z-H zuid lijken nu voor het eerst echt ene beetje te surfen met een fish of performance board. Zeker in de avond. Wel komt er met het wegtrekken van de buien het land op meer wind te staan aan zee. Iets van 2, soms 3 bft uit pal noord einde middag. Niet voldoende voor de kite-, wing of windsurfers, maar wel genoeg om het meteen rommeliger te maken in de golven. Later op de avond neemt de wind weer af en omdat het daar langer blijft is N-H en het waddengebied nog de moeite tot donker.

Zaterdag 15 mei
Zaterdag smelt het lagedrukgebied van boven Europa samen met het lagedrukbied dat al een tijdje op de Oceaan lag. Hierdoor vallen de luchtdrukverschillen weg en is de wind ook compleet zoek. Waarschijnlijk wordt dit de mooiste dag van de week, alhoewel je het nooit met zekerheid kan zeggen dagen van te voren. In ieder geval is de swell hoger dan de voorgaande dagen en geeft het naderende laag vanaf de oceaan een zuidelijk gedreven windrichting. Die zou later op de dag nog voor een vuiltje aan de lucht kunnen zorgen als deze toeneemt en meer zuidwest dan zuid wordt. Zeker in N-H, waar het met zuidwest al snel side-on condities worden. In Zeeland en Zuid-Holland echter geen problemen met deze lichte wind uit zuid of zuidwest, ook niet in de namiddag en avond. Wat België betreft zullen de condities wel wat mager blijven, af en toe een hogere set voor dikke fish maar eigenlijk is het meer gewoon goed longboarden.

Zondag 16 mei
Zondag de meest onzekere dag. Blijft het laag op de Oceaan of beweegt het al 100 kilometer meer naar ons toe. In dat laatste geval zal de wind om zondag echt straf zuidwest worden. Zo niet, dan deint de swell uit het noorden nog mooi uit en is waarschijnlijk nog iets groter dan bijvoorbeeld vrijdag het geval was. De wind langs Noorwegen is namelijk nog steeds noordnoordoostelijk en er blijven dus steeds swells uit het noorden onze kant op komen. Wel veel minder, want het moment met de meeste swell-creatie was in de nacht van donderdag op vrijdag en heeft in de regel anderhalve dag tijd nodig om vanaf het zuidwesten van Noorwegen de Nederlandse kust te bereiken.

Wetsuit-advies, water nog net geen 10 gr C
De winter is voorbij. Op windstille dagen dat je niet (veel) hoeft de peddelen en de zon fel schijnt, is het zonder handschoentjes voor sommigen al te doen. Zonder schoenen gaat echt nog niet, tenzij je de voeten liggend op je plank ook boven water weet te houden in de zon. Let op: bij deze noordelijke windrichting groeien er al heel wat surf-ear’s aan. Zodra de zon schijnt en de cap af gaat, is iets van ear-protection in deze tijd van het jaar een must. Niet alleen vanwege het frisse water, maar zeker ook vanwege de koude wind die kan opsteken.

Donderdag: 5/4mm wetsuit, schoen 5mm en hand 2mm
Vrijdag: Nog steeds 5mm wetsuit, hand 2mm, schoen 5mm (cap kan af)
Zaterdag: Solide 5/4mm schoen 5mm, hand 2mm, cap 1 of 2mm.
Zondag: 5 of 4mm body, schoen 5mm, hand 2mm

The post Surfweer Donderdag 13 mei 2021 appeared first on Surfweer.nl.

is een duurzame surfschool en ontmoetingsplek in Scheveningen. Een huiskamer aan het strand voor surfers, natuurliefhebbers en mensen die graag eerlijk en bewust leven.