WILKOMMEN BEI THE SHORE SCHEVENINGEN

Wenn Sie lernen möchten, auf unterhaltsame und verantwortungsbewusste Weise zu surfen, ist The Shore in Scheveningen der richtige Ort. Die langjährige Erfahrung der Instruktoren und die ideale Lage am nördlichen Hafenkopf sorgen dafür, dass Sie in kürzester Zeit den ultimativen Kick des Surfens erleben!Qualität

Qualität steht bei The Shore an erster Stelle. Wir sind die einzige Schule in Scheveningen, die den Unterricht garantiert. Alle unsere Instruktoren sind zertifiziert und verfügen über ein gültiges internationales Lifeguard-Diplom. Dies garantiert das schnellste Ergebnis, bei dem Sicherheit an erster Stelle steht.

Material

Das Material ist selbstverständlich in einem Top-Zustand und entspricht den strengen Anforderungen der International Surfing Association. Softboards mit Softflossen für den absoluten Einsteiger und Boards mit Softtop für den Fortgeschrittenen. Das Material kann natürlich auch gemietet werden!

Einzigartige Standgarantie

Dank der effektiven Unterrichtsmethode und des aktuellen Materials erhalten Sie bei The Shore eine einzigartige Garantie. Mit unserem All-in-Kurs garantieren wir, dass Sie Ihre erste Golffahrt machen! Wenn nicht, ist jede weitere Lektion kostenlos, bis sie funktioniert! Wir arbeiten mit Skill Sheets, damit Sie auch Ihren Fortschritt verfolgen können.

Optionen

Wir sind flexibel und haben viele Kursmöglichkeiten für Anfänger und Fortgeschrittene. Darüber hinaus organisieren wir Betriebsausflüge, Kinderfeste, Spezialkliniken und Strandveranstaltungen. Aufgrund unseres Hintergrunds im LO werden wir regelmäßig gebeten, am Strand Sportprogramme für verschiedene Grund- und weiterführende Schulen anzubieten.

Solarbetrieben

Wir beziehen unser heißes Wasser komplett von der Sonne! Wir haben keinen Gasanschluss und unser Wasser für die Duschen und die Spülmaschine wird durch Solarkessel erwärmt.

Wir sehen uns am Strand!

is een duurzame surfschool en ontmoetingsplek in Scheveningen. Een huiskamer aan het strand voor surfers, natuurliefhebbers en mensen die graag eerlijk en bewust leven.

Surfweer

Surfweer Zaterdag 25 maart 2023

Dit weekend komt nog een laatste koude uitbraak uit het noorden die winters zal aanvoelen. Het weer houdt zich niet echt aan de ingaande zomertijd. Wat wel helpt is dat de zon al meer warmte geeft. Dat is dan met name midden op de dag het geval, want in de ochtend en avond voelt het op/in zee nog steeds als winter. Op zaterdag is dat echter nog niet het geval. Een zuidwestelijke wind voert zachte lucht aan vanaf de Atlantische Oceaan. De golven komen ook uit westelijke richting met een korte fetch en alleen windgolven. Die kunnen nog wel stevig worden, maar de stroming wordt dat ook. Alleen met wat beschutting is surfen dan nog een beetje te doen. Zondag staat er in eerste instantie geen wind, maar zijn de golven wat slapjes. Wel zijn hogere golven vanuit de Noorse Zee onderweg en die komen in de loop van zondagmiddag steedse beter binnen. Ook op maandag en dinsdag swell uit het noorden, met vooral op dinsdag de beste surf-condities en een wind die weer terugdraait naar zuidwest. En daarmee wordt het meteen ook weer wat warmer, alleen de ochtend zal nog erg fris aandoen. Dat wordt waarschijnlijk ruitenkrabben voor wie met de auto komt. Pas woensdag stroomt er met de naar zuidwest gedraaide wind minder koude lucht binnen en wordt de temperatuur wat aangenamer. Alleen dan weinig swell meer, alleen nog zuidwest windgolven met in Zeeland en België weinig hoogte. Hieronder de verwachtingen per dag voor de komende 4 dagen.

Zaterdag 25 maart
De wind neemt eind van de middag af en draait iets bij naar een nog wat meer aanlandige richting. Eigenlijk alleen in België en Zeeland wordt het nog iets de moeite, omdat daar de wind minder naar west gaat en er met de vloedstroming nog wel de nodige beschutting is te vinden. Wel blijft de wind juist in het zuiden langer doorstaan, maar de richting blijft zuidwest. En daardoor oogt het nog redelijk clean, zie de webcams in het zuiden. Heel anders zien de beelden van de cams in Zuid-Holland en Noord-Holland er uit. Daar is het compleet blown-out en breekt het tot ver buien met wit water over het zeeoppervlak. De wind neemt begin van de avond wel sterk af met de regen die dan arriveert. Dus op zich moet een sessie in Z-H in de luwte nog wel lukken, want ook in Z-H zuid en midden blijft de richting ZW. In N-H en op de wadden gaat de windrichting wel naar WNW en ziet de zee er uit als een grote wildwater rivier. Nergens is dan goede beschutting te vinden.

Zondag 26 maart
Het is met het ingaan van de zomertijd pas om 7:15u licht, maar helemaal donker wordt het nu omstreeks 20:15u. Bij het krieken van de dag is er in Z-H midden en heel N-H een swell die op zo’n 300km van onze kust is ontstaan en een periode heeft met net genoeg golflengte voor een leuke shortboard fish of longboard sessie. Het tij in N-H is nog een paar uur gunstig hoogwater, op Texel en in de kop van N-H nog tot einde van de ochtend. Wel neemt de wind dan fors toe en komt uit het noordoosten. Daardoor op de wadden alleen mooie golven op Texel en de overige eilanden onshore wind met iets meer chop. Wel arriveert de swell met lange periode daar al vroeg en de wind is tot 10:30u nog zwak uit noord. Dus mocht je op een ander Waddeneiland dan Texel zitten, dan is de vroege ochtend de enig optie. Op Texel zuid kan ook later nog gesurft worden met de hardere side-off wind uit het noordoost. Die wordt eigenlijk pas echt vervelend krachtig eind van de middag. De laagwater spots tussen de strekdammen breken de eb-stroming een beetje. Toch wordt het waarschijnlijk een stukje over het strand lopen na een lange rechtse golf te hebben gesurft. De tegenstroming naar noord begint 1 uur voor zonsondergang, dus als je die wind voor lief neemt is dat wellicht nog een optie. Elders in N-H is de NNO soms wat choppy, maar het tij komt wel wat vroeger en is 2 uur voor donker al goed de andere kant op dan waar de wind en swell vandaan komen. Uiteraard is voor het mooie de ochtend de beste keuze. Dan wel minder shortboard condities, want de hoogte ontbreekt. Dat is helemaal het geval in Z-H zuid, tenzij je het eerste uur van de dag probeert. Dan nog net genoeg hoogwater tot 8:30 uur. Daarna is het wachten tot opkomend vanaf 16:30u en blijft dan de hele avond goed te surfen. Zeker daar waar de wind er uit NNO niet recht op staat zijn er mogelijkheden. In Zeeland is dat wat minder het geval, echte hoogte ontbreekt. Ook in de ochtend is het heel snel niet meer hoog genoeg voor een sessie. Dat heeft mede te maken met het snel zakken van het tij, enkel het eerste uur van de dag is het net genoeg voor long/funboard. De hoogte komt in Belgie en Zeeland pas v.a. 15:30u. Tot 16:30u nog niet te veel wind, maar al wel rommelig onshore. Het is een peddel sessie waar, maar zeker geen mooie. Wel blijft de wind het langst afwezig aan de Belgische kust met om 15 a 16u nog steeds windstil tijdens de continue regen die daar valt. Pas om 17:00 waait het onshore en wordt het langzaam droger. De regen wordt veroorzaakt door een klein laag met kern bijna precies boven Antwerpen om 14:00 (is 12 UTC op de UK Met Office fax weerkaart). Hoe verder van dit laag hoe eerder wind en hoe minder de regen. Het noordelijke deel van N-H en de wadden blijven dan ook meest droog de hele dag, terwijl de andere helft van NL en dus heel Vlaanderen tot de avond regenachtig blijven.

Maandag 27 maart
In de ochtend spookt het met windkracht 5 op de vlaamse kust en in Zeeland nog niet heel erg en kan er een plons gewaagd worden. In Holland en dan vooral Noord-, maakt de wind het met 6 beaufort te onstuimig. De swell heeft dan overigens nog niet een piek bereikt. De 2 meter bij 9 seconde periode arriveert pas in de middag. En dan eind van de middag of avond zijn de condities wat aan de beterende hand met het afnemen van de wind en het inkomen van het hoogwater tij. Te veel swell voor de meeste spots, maar hier en daar kan het ok genoeg gaan breken voor een sessie. Ook in Belgie wel een kansje, maar beter Zeeland. Is net wat te wild, ook al neemt de wind aan de Vlaamse kust af naar 4bft in de avond.

Dinsdag 28 maart
Pas goed en mooi is het overal op dinsdag en dan met name in de ochtend vanwege het hoogwater. Die blijft tot 10:00 voldoende op peil in Zeeland en Belgie, daarna ebt het snel weg. In Zuid-Holland is het om 8:30u hoogwater en kan het nog wat langer goed hoog blijven, ook voor shortboard. Zelfs met laagwater om 13:00 breekt het nog. Het tij in N-H geeft wat langer de tijd, tot 12:00 staat het waterpeil nog boven de N.A.P. grens en komt het nog lekker door. Daarna meer wind, nog wel offshore zuid. Alleen de swell zakt dan weg onder de 1 meter.

Wetsuit advies met een water temp. van 7 a 8 gr.
Zaterdag: 5/4mm met vaste cap, hand 4mm, schoen 6mm
Zondag: 5/4mm met capje, hand 4mm en schoen 6mm
Maandag: Oor protectie! En 6mm of 5/4mm vaste cap 5m hand en schoen 6mm
Dinsdag: 5/4mn, cap hand 3mm en schoen 5mm

The post Surfweer Zaterdag 25 maart 2023 appeared first on Surfweer.nl.