WILKOMMEN BEI THE SHORE SCHEVENINGEN

Wenn Sie lernen möchten, auf unterhaltsame und verantwortungsbewusste Weise zu surfen, ist The Shore in Scheveningen der richtige Ort. Die langjährige Erfahrung der Instruktoren und die ideale Lage am nördlichen Hafenkopf sorgen dafür, dass Sie in kürzester Zeit den ultimativen Kick des Surfens erleben!Qualität

Qualität steht bei The Shore an erster Stelle. Wir sind die einzige Schule in Scheveningen, die den Unterricht garantiert. Alle unsere Instruktoren sind zertifiziert und verfügen über ein gültiges internationales Lifeguard-Diplom. Dies garantiert das schnellste Ergebnis, bei dem Sicherheit an erster Stelle steht.

Material

Das Material ist selbstverständlich in einem Top-Zustand und entspricht den strengen Anforderungen der International Surfing Association. Softboards mit Softflossen für den absoluten Einsteiger und Boards mit Softtop für den Fortgeschrittenen. Das Material kann natürlich auch gemietet werden!

Einzigartige Standgarantie

Dank der effektiven Unterrichtsmethode und des aktuellen Materials erhalten Sie bei The Shore eine einzigartige Garantie. Mit unserem All-in-Kurs garantieren wir, dass Sie Ihre erste Golffahrt machen! Wenn nicht, ist jede weitere Lektion kostenlos, bis sie funktioniert! Wir arbeiten mit Skill Sheets, damit Sie auch Ihren Fortschritt verfolgen können.

Optionen

Wir sind flexibel und haben viele Kursmöglichkeiten für Anfänger und Fortgeschrittene. Darüber hinaus organisieren wir Betriebsausflüge, Kinderfeste, Spezialkliniken und Strandveranstaltungen. Aufgrund unseres Hintergrunds im LO werden wir regelmäßig gebeten, am Strand Sportprogramme für verschiedene Grund- und weiterführende Schulen anzubieten.

Solarbetrieben

Wir beziehen unser heißes Wasser komplett von der Sonne! Wir haben keinen Gasanschluss und unser Wasser für die Duschen und die Spülmaschine wird durch Solarkessel erwärmt.

Wir sehen uns am Strand!

ist eine nachhaltige Surfschule und Treffpunkt in Scheveningen. Ein Wohnzimmer am Strand für Surfer, Naturliebhaber und Menschen, die gerne ehrlich und bewusst leben.

Surfweer

Surfweer Maandag 22 november 2021

Dat was een lekker weekend met swell uit het noorden! Maar het is nog niet gedaan, want deze hele week loopt er swell uit het noorden en ook het weekend zit mooi in het verschiet met een noordstroming. Enige nadeel is dat uit deze richting de temperatuur snel daalt, zowel van het oppervlakte zeewater als de lucht. Maar daar tegenover staan lekker hoge golven en vaak ook nog zonder wind. Het windveld zit wel vlakbij, over de Britse eilanden en dicht tegen de Vlaamse kust aan. Daar kan het later in de week en in het weekend dus wel onshore windchaos worden, terwijl de wind aan de Hollandse kust gedurende het weekend sterk afneemt. De dag met de meeste wind is waarschijnlijk vrijdag. Uiteraard kunnen de verwachtingen nog wat gaan schuiven, maar in principe is het verloop t/m aanstaande zaterdag weinig onzeker.

Maandag 22 november
Na een op de boeimetingen zichtbare afname is de swell weer aan het toenemen. Ook de golfperiode gaat omhoog met meer kracht in de golven op het laagste moment van het getij en met vloed. De wind is begin middag helemaal afwezig en blijft dat nog tot ver in de middag. Vooral op het stuk Holland wat op de grens tussen N-H en Z-H ligt blijft de wind lang offshore en zwak. Vanuit het noorden arriveert een nieuwe windveld al veel eerder. De wadden zijn een hoge chaos, Texel valt eerst nog wel mee. Begin middag neemt de wind echter ook daar toe, terwijl die in zuidelijke deel van N-H veel langer weg blijft. De windtoename komt zelfs helemaal niet in Zuid-Holland aan. Echter staat daar wel een permanent zwak briesje schuin uit zee tegenover. Dus uiteindelijk wordt het ook goed surfen in Zeeland en België in de middag met vloed. De hoogte zit er daar ook goed in. Mocht je puur het moment willen met de minste wind, dan is het beste deel van de dag eerste helft van de middag. Hoewel in het zuiden de wind later op de middag ook steeds minder voorstelt en de waterstanden gunstig blijven. En het meer noordelijke deel van N-H blijft ws ook wel clean, ook al neemt de wind iets toe na drieën. De richting is daar NNO en dat is op spots in de buurt van Bergen en Egmond toch al snel aflandig. Wat naar het zuiden is het wel sneller aanlandig, maar daar komt de windtoename dan wel wat later op gang. Een dag met mitsen en maren, zoals altijd in de lage landen. Echter, de zon schijnt en de swell is volop aanwezig!

Dinsdag 23 november
In de nacht van maandag op dinsdag staat er boven de wadden een windkracht 6 uit noordwest. Dinsdagochtend begint dus vrij choppy, hoewel het in Zeeland/BE nog even windstil kan zijn (maar met het te lage getijde). Langs de Hollandse kust staan in de ochtend wel golven, alleen met afgaand tij komt er stroming voor en met de onshore noord windkracht 4 is het wel wat rommelig. Eind van de ochtend wel een snelle windafname, om begin vd middag toch weer iets toe te nemen. Toch ziet de verwachting voor later op de middag er weer gunstig uit vanwege de vrij zekere windafname, het opkomende tij en voldoende nieuwe swellhoogte uit noordwest. Alleen de wadden blijven te hoog en chaotisch. Terwijl de golfhoogte in Zeeland en België dan weer wat aan de kleinere kant is met maar een halve meter swell. Tocht is het wel de moeite, want de wind stel heel weinig voor het het tij doet de lijn er terug in komen einde middag. Dat is elders ook in min of meerdere mate het geval, hoewel N-H nog wel vrij choppy zal blijven ogen.

Woensdag 24 november
Woensdag compleet windstil en veel mooie clean in Noord-Holland en deels Zuid-Holland. Ook op de wadden is het eindelijk mooi surfen met eerst geen wind en later op de dag een zwakke ZZW toename. Alleen op Texel en N-H noord zou dit nadelig kunnen zijn, daar blijft de mooie surf dus beperkt tot de ochtend. Sowieso dan de meeste swell, maar wel het snelle afgaande tij. Dat is in Zuid-Holland nogal nadelig, maar daar kan einde middag wel weer wat opgepikt worden. Verder zuidelijk is de hoogte ws te weinig voor mooi surfweer. BE blijft flat en Zeeland en Z-H zuid zijn erg klein. Dan is de vroege ochtend dan toch het beste moment om te gaan, ook wat zuid-holland betreft.

Donderdag 25 november
Donderdag in de vroege ochtend mogelijk ook nog even windstil, maar al snel draait het van zuid naar noord en worden er choppy golfloze condities verwacht. Eind van de middag komt er wel wat windhoogte in, maar nog geen kracht van swell van verder weg. Die arriveert pas vrijdag.

Vrijdag 26 november
Nog een vrij voorspelbare dag met licht onshore, maar goede swellhoogte uit noordwest. In Holland is het tij gunstig. Dat wil zeggen hoogwater met de noordswell in de ochtend. En in de middag met de toenemende zuidwest juist gunstig eb-tij. Eind van de middag gaat de wind steeds verder toenemen, maar de stroming komt er in Noord-Holland pas in als het donker wordt. In Zuid-Holland hoeft de combinatie van NW swell met toenemende zuidenwind niet echt een probleem te zijn. Ook in België is hoogwater in de middag het alternatief, maar in Zeeland wordt het waarschijnlijk spelbreker. Daar is alleen de vroege ochtend goed mogelijk, ook al staat het afgaand tij er bij.

Het weekend wordt bijzonder en met zeer grote verschillen binnen een klein gebied. Zo zijn er nu berekeningen voor wind tot 140 km/u op de Vlaamse kust, terwijl het richting Zeeland en Z-H windstil is. Uiteraard heeft dit alles te maken met de kern van de lagedrukgebieden die dichtbij liggen. Daar is namelijk windstil en tevens is het aan de andere kant van de kern rustiger met offshore wind uit de andere richting. Het lijkt er dus alleszins op dat de surf in ieder geval gaat arriveren en dat de wind hoe oostelijker en/of noordelijker meer gunstig en afwezig zal zijn. Dat maakt ook nogal uit voor het wetsuit-advies. Meer wind levert een veel snellere afkoeling op.

Wetsuitadvies Noordzee 11 gr C
Maandag: Wetsuit 5/3mm met 5mm schoentjes 2 of 3mm hand en 2mm cap
Dinsdag: 5mm of 4/3 met laagje extra, schoentjes 5mm, handschoen 2mm
Woensdag: 5/3mm met schoentjes, 2mm hand
Weekend: Een 5/4mm met cap, 3mm hand en 5mm schoen

Vergeet oorbescherming niet in deze tijd van het jaar!

The post Surfweer Maandag 22 november 2021 appeared first on Surfweer.nl.