WILKOMMEN BEI THE SHORE SCHEVENINGEN

Wenn Sie lernen möchten, auf unterhaltsame und verantwortungsbewusste Weise zu surfen, ist The Shore in Scheveningen der richtige Ort. Die langjährige Erfahrung der Instruktoren und die ideale Lage am nördlichen Hafenkopf sorgen dafür, dass Sie in kürzester Zeit den ultimativen Kick des Surfens erleben!Qualität

Qualität steht bei The Shore an erster Stelle. Wir sind die einzige Schule in Scheveningen, die den Unterricht garantiert. Alle unsere Instruktoren sind zertifiziert und verfügen über ein gültiges internationales Lifeguard-Diplom. Dies garantiert das schnellste Ergebnis, bei dem Sicherheit an erster Stelle steht.

Material

Das Material ist selbstverständlich in einem Top-Zustand und entspricht den strengen Anforderungen der International Surfing Association. Softboards mit Softflossen für den absoluten Einsteiger und Boards mit Softtop für den Fortgeschrittenen. Das Material kann natürlich auch gemietet werden!

Einzigartige Standgarantie

Dank der effektiven Unterrichtsmethode und des aktuellen Materials erhalten Sie bei The Shore eine einzigartige Garantie. Mit unserem All-in-Kurs garantieren wir, dass Sie Ihre erste Golffahrt machen! Wenn nicht, ist jede weitere Lektion kostenlos, bis sie funktioniert! Wir arbeiten mit Skill Sheets, damit Sie auch Ihren Fortschritt verfolgen können.

Optionen

Wir sind flexibel und haben viele Kursmöglichkeiten für Anfänger und Fortgeschrittene. Darüber hinaus organisieren wir Betriebsausflüge, Kinderfeste, Spezialkliniken und Strandveranstaltungen. Aufgrund unseres Hintergrunds im LO werden wir regelmäßig gebeten, am Strand Sportprogramme für verschiedene Grund- und weiterführende Schulen anzubieten.

Solarbetrieben

Wir beziehen unser heißes Wasser komplett von der Sonne! Wir haben keinen Gasanschluss und unser Wasser für die Duschen und die Spülmaschine wird durch Solarkessel erwärmt.

Wir sehen uns am Strand!

Nieuws

Surfweer Donderdag 19 november 2020

In de Noordelijke Noordzee staat een ongekend hoge swell met maximale pieken van meer dan tien meter hoogte! Deze komt de komende nacht aan in de zuidelijke Noordzee en geeft bij ons surfable waves tot 3 meter hoog! Wellicht iets te veel van het goede, hoewel de wind op vrijdag krimpt en zuidwest wordt. Zaterdag is hier nog een 1m swell van over, maar worden de meest hoge golven door een straffe zuidwest wind voor de kust zelf gecreëerd. Zondag is de wind dan weer minder, maar ontbreekt het in het zuiden aan hoogte. In het noorden komt alweer een nieuwe swell op gang die hogere golven geeft. En zo gaat het maar door met volgende week het arriveren van deze nieuwe swells uit het verre noorden!

Donderdag 19 november
De swell moet nog arriveren, maar de branding is overal al stevig met 2m onshore golven. Bijna niet doorheen te komen met uitzondering van de meer beschutte spots. Die zijn lastig te vinden, want de windrichting wordt niet helemaal noord. Toch gaat het hier en daar wel lukken, vooral in het zuiden met op tijd het juiste tij. In het uiterste noorden komt dat tij te laat voor zonsondergang. Op de wadden is er geen beginnen aan en ook in de noordelijke helft van Noord-Holland niet. Zuidelijke helft zou nog wel moeten lukken. Het is wel zo dat de wind vanuit het noorden weer toe gaat nemen en tweede helft van de middag gemiddeld 6 bft uit noordwest is. Zo veel is dat eigenlijk ook weer niet. Het zijn vooral de onshore golven, die voor een “te veel” zorgen. Maar wat er nog aankomt is pas echt bizar. De Haewene Brim meet uitschieters in de maximale golfhoogte tot ruim 12 meter hoog. En de golfrichting is onze kant op! Overigens zijn dit wel de uitschieters, want de swellhoogte zelf liep op tot 8 meter op 12 seconde periode. Het is diep graven in het archief om dit soort extreme metingen terug te kunnen vinden!

Vrijdag 20 november
De ochtend is nog te veel van het goede en de wind is nog onshore, maar het tij is nog wel even hoogwater tot midden van de ochtend. Dat betekent dat de beschutte spots nog even kunnen werken en niet eens zo rommelig zijn. Voor de rest is wel 95% een mega rommelige onshore klotsbak met golven zo ver je kunt zien. het wordt pas rustiger zodra de wind naar Zw krimpt en afneemt. Minste wind tussen 13 en 14u, maar dan wel het meest nadelige laagwater getijde. Hoewel juist het lage water een uitkomst kan zijn om wat van die hoogte af te krijgen. Zelfs in Zeeland en Belgie is er dan nog genoeg om van te surfen. Het breekt doorgaans wel holler en meer close-out, maar met de wind naar zuidwest gedraaid is het daar wel het meest clean van alle mogelijkheden. En het tij komt daar ook als eerste weer op, dus voor België zitten ze nu eens in de goede hoek. Uiteraard is dat later ook het geval in Zeeland en zuidelijke deel Zuid-Holland. Is wel wachten op voldoende opkomend. Midden Zuid-Holland is ook al eerder met laagwater goed op het moment met de minste wind. Echt harder waaien gaat het pas een uurtje voor donker. Dan is een beetje beschutting wel weer aangenaam. De naar zee open spots als Noordwijk, Zandvoort en Egmond blijven wel pittig de hele dag, vooral wanneer de wind weer toeneemt. De golven breken daar tot 1km uit de kust en de 2e dn 3e bank lijken tussen twee en drie uur de meest logische optie. Op Ameland/Terschelling draait de wind wel offshore zuidwest laatste 2 uur voor donker, maar op Texel is er dezelfde situatie als op Egmond…

Zaterdag 21 november
De rust met een rug van hogedruk was van korte duur, want op zaterdag trekt alweer nieuw depressiegeweld over. Een lagedrukgebied bij IJsland met een kern van 958hPa zweept even een zeer grote zone van warme vochtige oceaanlucht uit zuidwest over onze omgeving. We liggen min of meer de hele dag in de zogenaamde ‘warme sector’ tussen het overgetrokken warmtefront en het naderende koufront. In de vroege ochtend nabij het warmtefront is de wind mogelijk wat meer ZW dan WZW en zijn de golven wat cleaner. Midden op de dag is de wind het hardst en wel heel erg side-onshore in Holland. Gunstig is dan wel dat het laagwater is en dat er in Belgie en Zeeland ook golven binnenkomen bij deze richting. In N-H wordt het helaas te veel onshore met spots als Zandvoort en Nwijk wel heel erg veel chaos. Dan is het nog beter om helemaal i/h noorden te zitten of op de wadden. Later op de middag wordt de wind wel wat minder hard, maar blijft WZW side onshore. Het koufront volgt dan pas veel later, in de nacht naar zondag.

Zondag 22 november
De swell in het zuiden komt niet echt meer door en daarbij staat er ook eigenlijk geen wind meer voor hoge golven. Surfbaar is het wellicht wel, maar minder dan zaterdag. Voor Holland geldt het omgekeerde, vooral in het noordelijke deel zijn de golven goed hoog. De richting van de golven is west tot wnw en komt daardoor vol binnen met langere fetch. Het is daarbij wel wat onshore en vooral in de ochtend waait het met 5-6bft op de wadden nog stevig. De wind neemt in de middag echter af en het blijft laagwater. Niet de meeste ideale combinatie, maar toch prima surf. Voor wat cleanere golven van max 1m is Zuid-Holland de beste optie. Daar waait het minder en breekt meestal met laagwater iets beter de spots in Noord-Holland. Verder zuidelijk wordt het niet veel meer in de middag, aangezien opkomend tij pas begint rond een uur of 17:00 na zonsondergang. Wil je in België dus surfen, dan zul je heel vroeg moeten gaan.

Maandag 23 november
De meeste swell van dat laag met kern 958hPa diep arriveert pas op maandag. Dat kan dan wel mooi worden, want de wind gaat er uit en draait krimpt naar zuid later op de dag. Misschien nog wel beter dan vrijdag, omdat de swell wat minder kolossaal is. Tenminste, wat Noord-Holland betreft. In België/Zeeland komt het minder goed en is alleen de vroege ochtend nog lekker. In Zuid-Holland vooral ook de middag, met meer offshore en meer binnenkomende deining. In Noord-Holland zelfde en is het vooral wachten tot de wind er een beetje uit gaat. Op de wadden pas laat op de middag offshore, maar ook wel meteen echt hoog en clean!

Wetsuit mm advies, water 12,5gr C
Donderdag: Een 5mm met schoen 5mm
Vrijdag: 5/4/3mm suit, handschoen 2mm optie
Zaterdag: Een 5/4mm en schoen 3mm, hand 2mm
Zondag: 5/3mm en 5mm schoen en Ear plugs

The post Surfweer Donderdag 19 november 2020 appeared first on Surfweer.nl.

is een duurzame surfschool en ontmoetingsplek in Scheveningen. Een huiskamer aan het strand voor surfers, natuurliefhebbers en mensen die graag eerlijk en bewust leven.