WELCOME AT THE SHORE SCHEVENINGEN

If you want to learn how to surf in a fun and responsible way, The Shore in Scheveningen is “the place to be”. The many years of experience of the instructors and the ideal location next to the north harbor head ensure that you will experience the ultimate kick of surfing in no time!

Quality

Quality comes first at The Shore. We are the only school in Scheveningen to guarantee the lessons. All our instructors are certified and have a valid international Lifeguard diploma. This guarantees the fastest result in which safety is paramount.

Equipment

The equipmentl is in top condition and meets the strict requirements of the International Surfing Association. Soft boards with soft fins for the absolute beginners, and boards with a soft top for the advanced. The material can of course also be rented!

Unique Standup Guarantee

Thanks to the effective method of teaching and the up-to-date materials you get a unique standing guarantee at The Shore. With our all-in course we guarantee that you make your first golf ride! If not, every subsequent lesson is free until it works! We work with Skill Sheets, so that you can also keep track of your progress.

Opportunities

We are flexible and have many course options for beginners and advanced students. In addition, we also organize company outings, children’s parties, special clinics and beach events. Because of our background in the LO, we are regularly asked to put up sporting programs on the beach for different schools in primary and secondary education.

Solar powered

We get our hot water completely from the sun! We have no gas connection and our water for the showers and dishwasher is heated by solar boilers.

See you at the beach!

Nieuws

Surfweer woensdag 28 oktober 2020

Er leek geen einde te komen aan de westcirculatie met elke dag veel wind, maar nu tonen de kaarten toch dat het weertype medio volgende week gaat omslaan. Tot die tijd nog lekker knallen, zeker als je niet vies bent van een beetje wind en de stroming voor lief neemt. En de regen en onweer met hagel die woensdagmiddag voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Donderdag en Vrijdag is het al een stuk droger en ondanks de wind is het surfweer veel aangenamer met goed hoge golven! In het weekend is het op zaterdag nog lekker weer en staan er mini-golfjes. Op zondag is het een compleet ander verhaal met wind en veel regen, maar veel hogere golven door wind uit zuid.

Woensdag 28 oktober
Mocht je vandaag het water in gaan, let dan op buienlucht met onweer. Vooral tussen 13-15u meer buien in Z-H en N-H en in België en Zeeland eigenlijk nog de hele middag. De wind trekt naar die buien toe en daardoor is het wel mooi clean aflandig in BE op bepaalde momenten met hoogwater. Voor Zeeland geldt dit ook, maar dan later met afgaand tij. Leuke sessie tot donker als het allemaal meevalt met het onweer. De golven zijn in ieder geval hoog genoeg met 1m clean op de momenten dat de wind naar ZZW draait. In Z-H is de wind met ZZW zeker ook niet ongunstig te noemen tweede helft vd middag. Er zitten wat meer droge periodes tussen en op de laagwaterspots (eigenlijk zijn alle spots in Z-H laagwater optioneel muv de meest zuidelijke). Punt van aandacht is dat het pas begin avond echt laagwater is, maar op zich is er voldoende tegenstroom een paar uur eerder al (van mid-tij naar laag). Met hoogwater eerder op de middag is het met die buien niet echt aan te raden. Dan staat er ook veel meer wind (ZW-ZZW 6-7bft even rond 14:00 uur).

Donderdag 29 oktober
Het leek er even op dat een rug van hogedruk wat rust zou brengen in de loop van donderdag. De rug is nog wel terug te vinden in de kaarten, maar de lijnen van gelijke druk worden behoorlijk recht getrokken en dus blijft het gewoon waaien uit zee. Door deze windrichting wel ook golven in België en Zeeland. Ergens begin van de middag ook nog eens heel mooi clean om te longboarden met hoogwater. Ondanks zuidwest is dat dan ook mogelijk in Zeeland. In Z-H is de ochtend nog behoorlijk heftig met hoogte, maar de zee komt daar einde ochtend al snel tot bedaren met meer lijn in de golf. Een gebied met regen nadert waardoor de wind naar ZZW krimpt en toeneemt. Op zich nog niet eens zo ongunstig, want in Z-H nog offshore en de west-swell geeft nog genoeg hoogte (1m). Veel hoger is het met 1,5-2m in N-H in de ochtend. Niet echt ideaal, ook om buiten te raken erg lastig. Later op de middag neemt de wind een uurtje af, maar met even ZW is het dan weer minder. Eind van de middag echter ook daar ZZW of Zuid dankzij het warmtefront dat alle lucht naar zich toetrekt. Ook al waait het dan, de golven zijn nog prima te surfen met hoogwater en een wat stroming wind mee. Zelfs op Texel een uurtje voor donker even Z-ZZW offshore op het noordelijke deel v/h eiland. En de overige wadden al helemaal top condities van 16:00 uur tot donker met pal aflandig en WNW swell. Met dit soort ZW periodes zitten er dus altijd wel momenten tussen die heel kort duren, maar toch de moeite waard zijn.

Vrijdag 30 oktober
Vrijdag onder invloed van het hogedrukgebied dat onderlangs trekt wel droger weer met later wat zon. Alleen die wind is knetterhard ZW side-onshore in N-H en deel Z-H. In het zuiden van Z-H wel opties als het tij even van mid naar 1/3e laag gaat, want dan de meeste tegenstroom. Voor echt wat betere condities zijn de spots in Zeeland de place to go, alhoewel laagwater niet helemaal gunstig valt op de dag. Voor België lijkt het wel allemaal mooier samen te komen eind van de dag met iets afnemende wind en ook niet echt side-shore, maar beetje side-off. Zeker in de beschutting van obstakels valt het te doen met de hoogwaterstroom. Laagwater is het pas om 19:00 uur, maar mid-tij valt al snel na 16:30u. Het lijkt er dus op hoe later hoe beter.

Zaterdag 31 oktober
De zuidelijke regio’s zijn zaterdag flat, ook al gaat het in de middag weer hard waaien. De wind is echter zuidelijk. Op nadering van een nieuwe depressie met fronten wordt de wind eind van de middag zelfs ZZO en behoorlijk hard. Ook al zit het tij dan niet goed, van Katwijk tot de kop van N-H is het niet eens zo slecht. De strakke offshore blaast de windswell nog wel in een bepaalde vorm die goed te surfen is met een wat dikker (zwaarder) board. Wie in de ochtend gaat surfen heeft ook een langer board nodig, want de golven zijn klein maar mooi clean met een zonnetje er bij. Rond Zandvoort pikt het al beter op dan bij Katwijk en hoe noordelijker je vanaf daar gaat hoe hoger het kan worden (tot heuphoog op Texel). In Zeeland en België is het wachten tot de wind weer ZW gaat en blijft het de hele dag flat.

Zondag 1 november
Als het in de nacht van zaterdag hard waait en de wind zondag weer op gang moet gaan komen, dan is de ochtend een uitgelezen kans om een sessie mee te bakken in het midden tussen zuid- en Noord-Holland. Naar het noorden toe overigens ook, maar richting het zuiden is die harde wind toch echt nodig om weer golven te krijgen. Voor Zeeland pakt het in dit scenario niet gunstig uit, want het laatst mogelijke moment met eb is om 10:00 uur en daarna pas weer een half uur voor donker. In België gaat het met een beetje protectie wel lukken, zeker omdat de wind offshore ZZW gaat zijn. Of de hoogte dan wel goed zit is twijfelachtig. Lijkt pas op maandag goed te komen met meer WZW en afnemende wind.

Verdere vooruitzichten
En dan waar we deze blog mee begonnen, de verandering van circulatie en weertype. Dinsdag dooft de zuidwester uit en vult de Oceaan zich met een zeer groot hogedrukgebied van de Azoren tot aan IJsland. Lagedrukgebieden zijn er nog wel, maar die trekken dan ver voorbij via Spitsbergen naar de Barentszzee. Dit zijn eigenlijk voorjaarscondities, waarbij swell van ver over een rustige Noordzee onze kant op komt. Ineens kunnen de (hand)schoenen en caps weer uit en is het midden op de dag in de zon heerlijk surfweer met golven die dichtbij het strand breken. Tenzij de wind iets meer naar noord of noordoost verschuift, wat in de pluim nu een kans heeft van 30-40%. Het wordt dan iets frisser, maar nog steeds met vrij weinig wind op de kust dankzij het nog warmere Noordzee water. In de pluim is het minderen van de wind goed te zien. Uiteraard is het nog ver weg, maar dat het weertype gaat veranderen is een feit.

Wetsuit Adviezen:
Woensdag: 5/3mm en 3mm schoen en Ear plugs
Donderdag: Een 5/3mm met schoen 3mm
Vrijdag: 4mm met schoentjes
Zaterdag: 4/3mm met schoentjes 3mmm
Zondag: Tijd voor een 5/3mm en schoen 5mm

The post Surfweer woensdag 28 oktober 2020 appeared first on Surfweer.nl.

is een duurzame surfschool en ontmoetingsplek in Scheveningen. Een huiskamer aan het strand voor surfers, natuurliefhebbers en mensen die graag eerlijk en bewust leven.