WELCOME AT THE SHORE SCHEVENINGEN

If you want to learn how to surf in a fun and responsible way, The Shore in Scheveningen is "the place to be". The many years of experience of the instructors and the ideal location next to the north harbor head ensure that you will experience the ultimate kick of surfing in no time!

Quality

Quality comes first at The Shore. We are the only school in Scheveningen to guarantee the lessons. All our instructors are certified and have a valid international Lifeguard diploma. This guarantees the fastest result in which safety is paramount.

Equipment

The equipmentl is in top condition and meets the strict requirements of the International Surfing Association. Soft boards with soft fins for the absolute beginners, and boards with a soft top for the advanced. The material can of course also be rented!

Unique Standup Guarantee

Thanks to the effective method of teaching and the up-to-date materials you get a unique standing guarantee at The Shore. With our all-in course we guarantee that you make your first golf ride! If not, every subsequent lesson is free until it works! We work with Skill Sheets, so that you can also keep track of your progress.

Opportunities

We are flexible and have many course options for beginners and advanced students. In addition, we also organize company outings, children's parties, special clinics and beach events. Because of our background in the LO, we are regularly asked to put up sporting programs on the beach for different schools in primary and secondary education.

Solar powered

We get our hot water completely from the sun! We have no gas connection and our water for the showers and dishwasher is heated by solar boilers.

See you at the beach!

is a sustainable surf school and meeting place in Scheveningen. A living room on the beach for surfers, nature lovers and people who like to live honestly and consciously.

Surfweer

Surfweer dinsdag 14 september 2021

De week begon met gisteren de beste dag met swell, maar het is nog niet voorbij. Er komen nog drie soorten swells op ons af. Als eerste vandaag de restanten van wat gisteren was, heel clean met offshore. Op de wadden geeft dat nog meer dan 1m hoogte. Dan morgen komt er een swell binnen van heel ver, die is ingehaald door swell uit de Atlantische Oceaan van ex-tropische orkaan Larry. Dit belooft een interessante dag te gaan worden, maar wordt bedreigt door een klein laagje op de Noordzee waar de wind rond heen zal gaan draaien. Dit veroorzaakt dan meteen de derde swell die op donderdag zal arriveren en samen met het restant van o.a. de ex-Larry swell alsnog weer een surfdag zal geven. Vrijdag is het echter gedaan met de pret en wordt het langzaam zo goed als flat. Die kan zelfs een hele tijd gaan duren, tot begin oktober. Alleen midden volgende week zien we 1 dag met kans op een hele korte swell in de Noordzee. Dat zou dan woensdag moeten zijn, maar uiteraard is dat nog ver weg en niet alle modellen zijn het daar over eens.

Dinsdag 14 september
Na het golvenfeestje van gisteren zit er vandaag even wat minder hoogte in, maar is het wel de hele dag clean. Op een aantal spots breekt het met hoogwater te veel op de kant, maar dat zal snel verdwijnen met afgaand tij. Vooral van bijna hoog naar half hoog (mid-tij) zal het dan nog even mooi surfen zijn met een iets groter board. Daarna met de waterstand onder mid-tij afgaand naar laag, trekt het vaak helemaal weg en oogt het voor het gevoel flat. Even wachten en dan meestal kan er met helemaal laag weer gesurft worden op de buitenbanken in Noord- en Zuid-Holland. Alleen liggen die op de ene spot veel verder uit de kant dan de andere spot. Op een lengte van 10 km kan dat een heel stuk schelen, dus altijd goed om even de verschillende cams te checken of twee strandopgangen te vergelijken. In principe is deze info ook beschikbaar via Satteliet observaties, maar de vraag is echter waar die (vrij) op te vragen zijn. In ieder geval wil je niet dat die verre bank te diep ligt, want dan breekt het daar te kort en te onregelmatig op. Wat betreft Zuid-Holland en dan vooral het zuidelijke deel, is het vandaag minder nadelig dat de golfrichting meer pal noord ipv noordwest is geworden. Die komt dan beter recht op de kust. Helaas is er wel maar 1 hoogwater binnen de daglichtperiode. In Belgie en Zeeland is het dus wel heel mager en eigenlijk al bijna gedaan, hoewel daar vanavond nog wel op tijd de push van het tij verwacht kan worden. In Z-H loopt het op tot mid-tij op het moment van donker worden. Dat zou op de meeste spots nog wel voldoende moeten zijn, echter de swellhoogte is wel wat aan het zakken op noordelijke boeien J6 en K13. Ondertussen loopt de swellhoogte van een lange periode wel gestaag op in het noorden. Op de wadden is dit te merken met al een golfhoogte van 1m op het strand. Later komt deze swell ook mooier binnen in N-H, dus daar geldt net als in Z-H dat de condities in de (late) avond toch weer verbeteren. Er kan storing met regen overtrekken, maar meeste valt ws boven zee en komt pas na 20u. En de wind blijft sowieso aflandig oost, dus blijft het clean en glassy!

Woensdag 15 september
Glassy en clean is het woensdag misschien niet meer, maar de swell van ver loopt nog een stukje op en de windcondities in de ochtend zijn nog gunstig. Zeker tot een uur of 10:00 of eigenlijk tot 14:00 uur nog wel, met in Z-H pas de laatste overgang naar een meer onshore gerichte wind. De swell is er echter iets minder dan in N-H en sowieso heel veel minder dan op de wadden. Daar gaat het los, zeker op het horizontale stuk van Terschelling tot Ameland en Schiermonnikoog. Vlieland kan ook nog wel in de ochtend, maar al snel wordt de wind meer WZW. Op Texel is dat al eerder het geval, maar ook daar komt die verre swell vaak goed aan en is het nog even de moeite. Einde middag en avond is het overal een rommeltje. Ook is het tij dan niet meer goed, hoewel de hoogte op zicht nog wel prima is voor een surfsessie als het moet.

Donderdag 16 september
Donderdag waait het ook nog rommelig noordwest onshore, maar de wind neemt af en langzaam komt het tij er in. Prima surf-condities met ook in het uiterste zuiden weer een kans rond hoogwater (en korte swell). Die lange periodes komen daar niet echt binnen en worden veel te veel afgeremd op de zandbanken onderweg langs de kust van Zeeland. Hoe dat werkt kun je lezen in ons goede golven / surfweer boek die is te bestellen via de doorlink op surfweer.nl/boek en uiteraard ook nog steeds actueel de surf meteo workshops die te volgen zijn via goedegolven.nl/cursus. Tot zo ver de berichting. Surf’s up en kijk een beetje uit op die paar drukke bekende spots in Nederland (en BelgiĆ«)! Mocht je ze nog niet uit je hoofd kennen, bekijk dan nog eens de geldende internationale surf etiquette te vinden op o.a. surfweer.nl/regels of op www.hsa.nl

Wetsuitadvies (water nog rond de 18gr C)
Dinsdag: Wetsuits 3/2mm ochtend 4/3mm
Woensdag: Hele dag 3/2mm, voor kids 4/3mm
Donderdag: 3/2mm voor iedereen want wind gaat weer liggen.

The post Surfweer dinsdag 14 september 2021 appeared first on Surfweer.nl.