WELCOME AT THE SHORE!

Quality

Quality is priority at The Shore. We’re the only surfschool that only employs instructors certified by the International Surfing Association. This guarantees the best and safest result!

Equipment

Our equipment is in pristine condition and applies to the regulations set by the International Surfing Association. Soft boards with soft fins for absolute beginners, and boards with a soft top for advanced surfers. And it’s for rent as well!

Unique Stand-up warranty!

Because of our effective way of instructing and our up-to-date equipment we’re able to give our students Stand-ip warranty! At our all-in course we guarantee that you’ll be able to stand up riding a wvae. If not, you’ll get every lesson for free untill you do!

Possibilities

We’re very flexible and have courses for beginner and advanced surfers. We also do Corporate days, birthday-parties, special clinics and programs and beach events.

We’ll see you soon on the beach!

The Shore crew

Nieuws

Surfweer Black Friday 29 nov 2019

Het surfweer wordt in de dagen richting het weekend iedere dag een beetje mooier met eerst wind en daarna deining uit het noorden. Vandaag (donderdag) heeft de wind de overhand, hoewel die geleidelijk wel wat minder wordt en van WZW naar NW draait. Swell uit die richting komt pas vrijdag, net als het moment waarop die belachelijk hoge kortingen actief gaan op surfweer.nl/shop ivm Blackfriday (t/m maandag).

Vrijdag 29 november
De swell uit noordwest komt al in de ochtend vol binnen met nog een paar uur een vrij stevige wind. Die neemt op nadering van een trog uit het noorden even af tot nul. Dit zou rond 12:00 uur moeten zijn in Holland en rond 14:00 in Zeeland. Even wat mooiere golven, maar het tij zit dan nog niet mee. Of beter gezegd het stroomt met laagwater als een bergrivier van noord naar zuid. Dus dezelfde richting van waar de golven en wind vandaan komen. Na de trog met een klein buitje komt de wind weer terug voor 1 a 2 uur. Het tij is dan nog steeds verschrikkelijk, maar langzaam wordt het in het zuiden al beter. Daar sowieso minder wind en meer kans op beschutting. Dat kan dus zeker alvast een goed begin van het weekend worden in de laatste uren voor donker!

Zaterdag 30 november
Zaterdag is zo’n dag dat je nergens beschutting nodig hebt, omdat het niet waait en de swellhooogte van 2,5m naar 1,5m afneemt. Dat biedt dus mooie opties om eens een keer een nieuwe spot op te zoeken waar niemand surft, omdat het 9 van de 10 keer blown out is. Mocht je toch in de drukte gaan liggen, respecteer deze surf-regels voor je eigen veiligheid en die van anderen. De wind-forecast voor zaterdag is vanaf het eerste uur nul,nul wind in BelgiĆ« en Zeeland, maar dan nog wel een klein beetje NNW op de wadden en N-H. Is mooi als je wilt shortboarden, maar voor het echt mooie in het noorden is het beter even te wachten. Compleet windstil en opkomend tij wordt het toch pas in de middag. Tussen Zeeland en Z-H ligt de scheiding van wel/ niet al offshore in de ochtend. Dat kan overigens heel lokaal gepaard gaan met een stevige bui op zee. Verder is het een mooie droge dag met ook veel zon.

Zondag 1 december
Er arriveert nieuwe swell uit het noorden met een nog hogere periode. Wel is de hoogte wat minder dan zaterdag, maar nog altijd de moeite waard. Of het qua wind ook de moeite waard blijft is onzeker. In de ochtend is de richting nog offshore wat het met een landtemperatuur van 0 graden meteen behoorlijk fris maakt. Wel is het tij in het noorden nog even mooi met hoogwater. Voor BE is zondag wel echt een mindere dag. Ook al komt het tij daar ruim op tijd voor donker, de wind uit NO maakt het al snel behoorlijk choppy op de ‘swellmagnet’spots.

Dinsdag 3 december
Nog mooier clean is het in het zuiden op dinsdag dankzij een uitloper van het hogedrukgebied boven de Britse Eilanden. Swell uit het noorden is er dan nog steeds en bestaat uit een combinatie van 12 sec op een halve meter en een 6 sec periode swell van meer dichtbij die richting 1m gaat. Dat is dus genoeg voor een mooie sessie als alle parameters gunstig vallen. Dwz getij, swellrichting en wind. Die eerste is nog steeds niet zo gunstig, want in de ochtend al te snel laagwater. Hoewel dat laagwater in Zuid-Holland vaak ook geen enkel probleem is op dagen met nul wind. In het noorden staat dinsdag alleen wel een harder wind uit west. Vooral op de wadden kan die vrij krachtig zijn.

Woensdag 4 december
Het hogedrukgebied ligt op woensdag pas echt boven de Benelux met windstil weer in Noord- en Zuid-Holland. De swell is dan al wel heel minimaal geworden. In Belgiƫ is er niets meer te halen. In Zeeland misschien heel klein, maar richting Zuid en vooral Noord-Holland + de wadden is het toch nog wel de moeite waard met longboard, sup of foil. Zeker dat laatste is voor dit soort dagen een superleuk surf-alternatief. Proberen kan altijd via een van de test-dagen, hou dan deze site in de gaten!

———————————————-
Wetsuit-advies water is 10 gr C
Vandaag: Een 5/4mm, losse cap, schoen6mm hand 2mm
Vrijdag: wetsuit 5/4 of 6/4 met vaste cap, hand 3mm, schoen 6mm
Zaterdag: 5mm met losse cap, hand 2 of 3mm, schoen 5 of 6mm
Zondag: 6/4mm (of 5) met vaste cap, hand 4mm, schoen 7mm
———————————————-

The post Surfweer Black Friday 29 nov 2019 appeared first on Surfweer.nl.

is een duurzame surfschool en ontmoetingsplek in Scheveningen. Een huiskamer aan het strand voor surfers, natuurliefhebbers en mensen die graag eerlijk en bewust leven.