WELCOME AT THE SHORE SCHEVENINGEN

If you want to learn how to surf in a fun and responsible way, The Shore in Scheveningen is “the place to be”. The many years of experience of the instructors and the ideal location next to the north harbor head ensure that you will experience the ultimate kick of surfing in no time!

Quality

Quality comes first at The Shore. We are the only school in Scheveningen to guarantee the lessons. All our instructors are certified and have a valid international Lifeguard diploma. This guarantees the fastest result in which safety is paramount.

Equipment

The equipmentl is in top condition and meets the strict requirements of the International Surfing Association. Soft boards with soft fins for the absolute beginners, and boards with a soft top for the advanced. The material can of course also be rented!

Unique Standup Guarantee

Thanks to the effective method of teaching and the up-to-date materials you get a unique standing guarantee at The Shore. With our all-in course we guarantee that you make your first golf ride! If not, every subsequent lesson is free until it works! We work with Skill Sheets, so that you can also keep track of your progress.

Opportunities

We are flexible and have many course options for beginners and advanced students. In addition, we also organize company outings, children’s parties, special clinics and beach events. Because of our background in the LO, we are regularly asked to put up sporting programs on the beach for different schools in primary and secondary education.

Solar powered

We get our hot water completely from the sun! We have no gas connection and our water for the showers and dishwasher is heated by solar boilers.

See you at the beach!

Nieuws

Surfweer Woensdag 23 september 2020

Het is behoorlijk flat in de lage landen. En altijd als het hier flat is, zijn de condities in Frankrijk of Portugal op z’n mooist. Durf jij dit najaar nog die kant op? Portugal staat al lange tijd op groen en dat zal ook nog wel zo blijven. Ik heb zelf een ticket van 7-17 december naar het zuiden van Portugal om meteo workshop te verzorgen tijdens de Surf-Coaching weken. Een week eerder is die er ook 100% alleen voor dames met Dominga en Julia. Begin december is zuid Portugal de place to be om nog even voldoende Vit D op te snuiven voor je immuunsysteem. En natuurlijk zijn de golven er in de regel bovengemiddeld goed in die tijd van het jaar. Zelfs met stormen aan de westkant is de Algarve in het najaar en winter vrijwel altijd clean en offshore.

Tot zover de meteorologische info en campagne informatie, verder naar het weerbericht in eigen land. Deze maandag en dinsdag zien er nog flat uit, hoewel er nu op de A12 boeimeting een 30cm hoge groundswell doorkomt. Die is eigenlijk nog best wel zichtbaar aan onze kusten in het noorden (ten zuiden van Noordwijk/Zvoort te klein en steeds flatter). Sowieso is het eigenlijk flat, maar met dit zomerweertje is zo’n mini-rimpel ideaal om nog eens met je 7-jarige zoon of dochter in shorty de eerste beginselen van het staan op een surfboard door te nemen!

Woensdag 23 september
Woensdag kom er pas echt wat swell binnen afkomstig van de ex-Hurricane Sally (die op maandag boven de Noorse Zee lag). De swell valt helaas alleen wel samen met een laagje (verstoring) in het polaire front. Deze initialisatie (of ook wel ‘golf in het front’ genoemd) is van het lagedrukgebied dat daar achteraan reist en op woensdag op de Noorse Zee ligt. Het gaat behoorlijk snel die wisseling en doorstroming van lagedrukgebieden. Dit begint sterk op de herfst te lijken! Logisch ook, want de Jetstream (wind op grote hoogte) staat aan en loopt in een strakke lijn van Noord-Amerika naar Rusland. In ieder geval is het dus nog even afwachten hoe de golf in dat front de golven op zee gaan be├»nvloeden aan onze kust. Voor een spot als Zandvoort of Egmond aan Zee ziet het er niet goed uit, want het hoeft maar een beetje te waaien uit zuid en de golven zijn choppy. Op de wadden echter komt het vol binne en zal die wind ook later pas op de dag een keer aantrekken. Dat is dan nog geen probleem, want zuidwest is op de middelste wadden offshore. En swell van ver heeft meestal geen hinder van een korte zuidwestswell fetch, ook niet als deze er vol in tegen gaat. Er kunnen meerdere swell van verschillende frequenties ongestoord door een en dezelfde vloeistof bewegen. Net als bij radiogolven meerdere zenders actief zijn in de ether. Alleen als de frequenties dichtbij elkaar zitten ontstaat er ruis en tegenwerking. Voor wat betreft het zuiden ziet het er niet goed uit. De golven van ver bereiken daar de kust niet vanwege de angle en de verdere zuidelijke ligging, alsmede de grotere ondieptes van de zuidelijke Noordzee. Wel kan de wind uiteindelijk stevig genoeg uitpakken dat er toch iets te surfen gaat zijn in de Nederlandse Zuidwest regio’s. Het is echter hoogwater eind van de middag en avond, wat op zich dan wel weer gunstig is voor de combinatie van verre noordswell met een beetje zuidwest zeegang. Kortom, er kan weer redelijk gesurft worden. Alleen de dagen na woensdag worden beter en beter!

Lange termijn
Het is nog even koffiedik kijken wat er nu precies gaat gebeuren vanaf donderdag. De laatste uitvoer geeft een snelle ontwikkeling van twee depressie in de Noordzee, waarbij de eerst al meteen een WNW deining achterlaat die al best hoog kan zijn in het noordwesten van Nederland. De tweede depressie doet dan de wind naar zuidwest krimpen en behoorlijk toenemen. Precies op de wisseling van deze twee is het mogelijk even wat minder windrijk en kan er goede swell aan land komen. In het zuiden nog niet, want daar is de hoek bij WNW alweer te veel met Engeland dat in de weg ligt.
Vrijdag komt dan het tweede laag ook met kern over de Noordzee, waarbinnen het even nul, nul zal waaien. Een interessant gegeven, waarbij het noorden het langst gespaard wordt en zelfs eerst nog lang met oostenwind kan zijn. Na al die depressie activiteit zal er vast genoeg swell doorlopen voor een mooie sessie aan het eind van de werkweek!

En ook het weekend ziet er rooskleurig uit met veel wind en swell uit het noorden. Misschien wel iets te veel van het goede wat wind en golfhoogte betreft. Maar goed, er zijn dan altijd nog de meer beschutte spots die voor een alternatief kunnen zorgen. Of wachten tot zondag, want dan lijkt de wind wat minder kans te krijgen op een toename!

Wetsuits.. water nog altijd 20 C.
Maandag: gewone 3/2mm oid
Dinsdag : shorty of laatste x boardshort!
Woensdag: 3/2mm wetsuit oid (4/3tje).
Donderdag: Een goede 3/2mm, denk aan earprotectie!
Weekend: Haal je 4/3 of 5/3mm maar van stal met die NNW!

The post Surfweer Woensdag 23 september 2020 appeared first on Surfweer.nl.

is een duurzame surfschool en ontmoetingsplek in Scheveningen. Een huiskamer aan het strand voor surfers, natuurliefhebbers en mensen die graag eerlijk en bewust leven.