WELCOME AT THE SHORE SCHEVENINGEN

If you want to learn how to surf in a fun and responsible way, The Shore in Scheveningen is "the place to be". The many years of experience of the instructors and the ideal location next to the north harbor head ensure that you will experience the ultimate kick of surfing in no time!

Quality

Quality comes first at The Shore. We are the only school in Scheveningen to guarantee the lessons. All our instructors are certified and have a valid international Lifeguard diploma. This guarantees the fastest result in which safety is paramount.

Equipment

The equipment is in top condition and meets the strict requirements of the International Surfing Association. Soft boards with soft fins for the absolute beginners, and hard boards for the advanced. The material can of course also be rented!

Unique Standup Guarantee

Thanks to the effective method of teaching and the up-to-date materials you get a unique standing guarantee at The Shore. With our all-in course we guarantee that you make your first golf ride! If not, every subsequent lesson is free until it works! We work with Skill Sheets, so that you can also keep track of your progress.

Opportunities

We are flexible and have many course options for beginners and advanced students. In addition, we also organize company outings, children's parties, special clinics and beach events. Because of our background in the Physical Education, we are regularly asked to put up sporting programs on the beach for different schools in primary and secondary education.

Solar powered

We get our hot water completely from the sun! We have no gas connection and our water for the showers and dishwasher is heated by solar boilers.

See you at the beach!

is een duurzame surfschool en ontmoetingsplek in Scheveningen. Een huiskamer aan het strand voor surfers, natuurliefhebbers en mensen die graag eerlijk en bewust leven.

Surfweer

Surfweer woensdag 27 juli 2022

Een dag in de zomer. Weinig wind, hoge golven met boei-waardes van 2m op de wadden en 1,5m elders langs de kust. Alleen het zuiden heeft iets minder hoogte, maar geniet dan weer wel van de meeste windluwte aan het einde van de Noordzee. Of het begin, het is maar hoe je het bekijkt. Bij wind uit het zuiden is de kust voor België juist het begin van de Noordzee van waaruit de deining ontstaat. Nu is het echter andersom, en begon de swell vanaf Noorwegen op te bouwen met een lange fetch naar het zuiden. Precies het meest ideale uitgangspunt om de hoogte en meest krachtige golven te krijgen. Daarbij moet wel gezegd worden dat hoe langer de periode wordt, hoe meer de golven ook worden afgebroken door de ondiepere delen van de zuidelijke Noordzee.

Woensdag 27 juli
Het is even wachten tot het hoogwater tij de golven en stroming weer naar de kust duwen, maar dan verbeteren de condities significant. Als eerste is dat in het zuiden, bijna 3 uur eerder dan in het noorden. Dus zo’n beetje vanaf het begin van de middag al, terwijl het noorden zal moeten wachten tot later in de middag. Het noorden heeft dan wel als voordeel dat het de rest van de dag goed genoeg blijft voor een surfsessie. In het zuiden zal het einde van de middag al gedaan zijn, zeker voor België ziet de avond er niet al te best uit, ook omdat de wind uit het noordoosten gaat waaien. Daar is dat side-on shore, terwijl deze richting in het noorden juist offshore is. Hoe later hoe cleaner het weer wordt overal, maar wel bij afgaand tij, dus kortere golven. Toch voor de wat grotere boards zou de avond dus mooier kunnen uitpakken dan eerder op de middag. Het hoogtepunt met max 1,4m op de sets zal echter met hoog water zijn overal. Ergens in de middag, ook in Zuid-Holland, waar het overigens ook in de middag en avond nog ok blijft. De noordoost is wel iets side, maar neemt af en draait steeds meer side-off met zonsondergang. Op de wadden is het allemaal anders, daar komt hoogwater nog een stuk later en is vooral de late avond het beste moment. Wel zal het daar rommelig blijven door de hoogte en de aanlandige richting. Een dagje wachten zou het beste moeten zijn.

Donderdag 28 juli
Nog altijd de swell uit het noorden, die in totaal 3 dagen is gepasseerd. Het begon al op dinsdagmiddag/avond, iets vroeger dan verwacht. Mogelijk zou het ook iets vroeger weer weg kunnen zijn, maar de golfhoogtemetingen in het noorden zijn nog altijd op 1 a 1,5m. Dat zou genoeg moeten zijn voor helft aan swell eenmaal aan onze kust gearriveerd. Vooral in het noorden en op de wadden, waar het in de ochtend nog eventjes hoogwater is. Toch kan ook met laagwater, en in zuid-holland is dat al snel, genoeg mooie lijntjes arriveren. Zeker de moeite met long of funboard, omdat de wind aflandig blijft. Met uitzondering van België en deels Zeeland, daar tegen twee a drie uur in de middag een lichte noordoost van rechts die de kleine surf wat rommelig maakt. Ook omdat die dan vrij klein is, is het daar niet echt meer mooie lijn. Maar de hoogte zal nog wel voldoende zijn voor een funboard sessie.

Na donderdag is alles weg, de noordoost wind weet geen swell te produceren. Ook voor België niet, wat meestal juist gunstig ligt als er iets uit noordoost te verwachten is. Voor de lessen kan er wel iets aangewezen worden wat met softtop aan te peddelen valt. Zeker met opkomend tij is het dan 99% flat en 1% enkelhoge smurfensurf. Vanaf het weekend gaat er wat veranderen. Zaterdag keert de wind al west, maar blijft nog zwak. Zondagavond wordt de zuidwestenwind wat harder en draait in de nacht naar noordwest. Mogelijk meteen op de 1e dag van augustus al een eerste swell die dan 1-2 dagen blijft. Het komt dan niet van ver, dus duurt korter. Maar komt in ieder geval beter over de banken rollen met een iets beter passende golfperiode (orbitaal).

Neopreen-watertemp advies:

Woensdag: Wetsuit 3/2mm short of long-arm
Donderdag: Warmer dus 3/2mm of shorty
Vrijdag: wetsuit naar keuze/a>

The post Surfweer woensdag 27 juli 2022 appeared first on Surfweer.nl.