WELKOM BIJ THE SHORE SCHEVENINGEN!

Als je op een leuke en verantwoorde manier wilt leren surfen is The Shore in Scheveningen ”the place to be”. De jarenlange ervaring van de instructeurs en de ideale locatie naast het noorderhavenhoofd zorgen ervoor dat je binnen no time de ultieme kick van het surfen zult ervaren!

Lees verder >

Kwaliteit

Kwaliteit staat bij The Shore op de eerste plaats. Als enige school in Scheveningen geven we sta-garantie op de lessen. Al onze instructeurs zijn gecertificeerd en hebben een geldig internationaal Lifeguard diploma. Dit staat garant voor het snelste resultaat waarbij de veiligheid voorop staat.

Materiaal

Het materiaal verkeert natuurlijk in topconditie en voldoet aan de strenge eisen die de International Surfing Association stelt. Zachte boards met zachte vinnen voor de absolute beginners, en boards met een zachte bovenkant voor de gevorderden. Uiteraard is het materiaal ook te huur!

Unieke Sta Garantie

Door de effectieve wijze van lesgeven en de up to date materialen krijg je bij The Shore een unieke sta garantie. Bij onze all-in cursus garanderen wij dat je je eerste golfrit maakt! Zo niet, dan is elke volgende les gratis tot dat het wel lukt! We werken met Skill-Sheets, zodat je zelf ook je vorderingen bij kunt houden.

Mogelijkheden

Wij zijn flexibel en hebben vele cursus-mogelijkheden voor beginners en gevorderden. Daarnaast verzorgen wij ook bedrijfsuitjes, kinderfeestjes, speciale clinics en strandevenementen. Door onze achtergrond in de LO worden we regelmatig gevraagd sportieve programma’s op het strand neer te zetten voor verschillende scholen uit het basis- en voortgezet onderwijs.

Solar-powered

Ons warm water halen we volledig van de zon! We hebben geen gas-aansluiting en ons water voor de douches en vaatwasser wordt verhit door zonne-boilers.

We zien je op het strand!

Nieuws

Surfweer Dinsdag 4 mei 2021

Deze week wordt ons weer bepaalt door een lagedrukgebied afkomstig vanaf het midden van de Atlantische Oceaan, die daar schijnbaar uit het niets ontstond. Opgejaagd door de straalstroom levert dit een bepaald soort condities op met snelle wisselingen in het weerbeeld en de windhoeveelheid. Een situatie waarbij in de regel mooi surfweer kan voorkomen, omdat de variaties zo groot zijn. De mooie momenten duren kort en zijn sterk plaat afhankelijk dinsdag en woensdag. Op donderdag lijkt de periode met mooiere surf wat standvastiger te zijn en wijdverspreid langs de gehele kustlijn van België en Nederland. Het is nog wel zeer fris voor de tijd van het jaar. Vorig jaar rond deze tijd was een 4/3 al wel te doen op de zonnige dagen, waarbij schoentjes, cap en sowieso de handschoenen al uit konden. Deze week zitten we nog even met alles er op en er aan, zelfs 6/5/4 is een nog aan te bevelen wetsuitdikte. Komend weekend slaat het weer om naar betere temperatuur vooruitzichten, zowel van de lucht als het zeewater. Daarbij is wel de vraag hoeveel swell er nog onze kant op weet te komen. Vooralsnog ziet het er niet heel gunstig uit.. Wel zijn de uitkomsten van de weermodellen vanaf komend weekend nog sterk onzeker te noemen.

Dinsdag 4 mei
Tot het einde van de middag blijft de wind nog (te) hard. Begin van de avond ontstaat er een tweedeling met in N-H nog flink veel wind en ruimend pal onshore west. Het wordt er niet beter surfbaar van, eerder slechter. In het zuidwestelijke kustgebied blijft de windrichting meer WZW side-onshore en neemt de windsterkte behoorlijk af. Helaas is het tij compleet verkeerd met stroming windmee. Mocht je geen problemen hebben met downwind te lopen, dan is er waarschijnlijk toch al wat surfbaars te vinden in België en Zuid-Holland. Mits je geen obstakels tegenkomen wind- en stroom mee. Of juist wel, want die breken de stroming natuurlijk wel wat. Tenminste, als ze groot genoeg zijn. Ook in Zuid-Holland neemt de wind af en blijft uit de WZW hoek komen. De golfhoogte wordt echter hoger en hoger, omdat de golfrichting op zee steeds meer west zal zijn worden en alle swell nu recht naar de kust toe beweegt. Geen beginners of intermediate condities, meer iets voor de experts en de ervaren surfers vandaag. Zeker ook omdat de stroming met opkomend tij vanuit het zuiden van de Noordzee flink hard gaat zijn in de richting / met de wind mee.

Woensdag 5 mei
Voor wat betreft Zuid-Holland en Zeeland wordt de wind woensdag in de ochtend weer harder dan dinsdagavond het geval was. In N-H is en blijft het sowieso te hard en te onstuimig, waarbij het nu ook nog eens nog meer aanlandig westnoordwest is. Verder ongunstig is er wat betreft de windrichting niet. Wel neemt de wind in de avond in zuidelijk Noord-Holland behoorlijk af en wordt het al minder onstuimig op zee. De golfhoogte is echter ‘too much’ voor iets wat mooi kan gaan breken en ook het tij zit compleet tegen. Wat een groot verschil met het zuiden van de Benelux, want daar gaat de wind compleet liggen en komt het tij op tijd binnen voor donker. Dat wordt smullen en nieuwsgierig zijn naar de foto’s die vanuit Vlaanderen vast en zeker ergens online te zien zullen zijn. Overigens doet het noordelijk gelegen Zeeland en deels Zuid-Holland ook mee met in ieder geval de windafname. Het tij is helaas wat lager, maar op zich hoeft dat geen probleem te zijn. Vooral in Zuid-Holland zijn er ook laagwater spots die flink hoog kunnen breken bij dit soort bovengemiddeld grote swells. Met 2,5m bij 9 seconde piekperiode op de boeien eind van de middag is dit geen dag voor beginners. Eerder iets voor de pro n experts.

Donderdag 6 mei
Donderdag halveert de swellhoogte, maar blijft de hoge periode van 8 a 9 seconden voor veel kracht in de golven zorgen. Met 1,25m swell resulteert dat in de branding tot af en toe veel hogere golven dan de gemeten waarde. Hoe dit kan wordt uitgebreid beschreven en gevisualiseerd in de weercursus die te vinden is op cursus.goedegolven.nl. De cursus heeft net een uitgebreide make-over gekregen en is weer een stukje uitgebreider. Een aanrader voor wie zelf weer-expert wil worden op het gebied van Noordzee en Oceaan golven. Donderdag zal er echter niet veel tijd zijn om online te zijn, want liever alle tijd benutten om in het water te liggen… Dat kan in de ochtend met snel opkomend hoogwater in België en Zeeland. Ook begin van de middag zal nog erg goed zijn, zeker omdat het dankzij het bewolkte en regenachtige weer compleet windstil blijft. De avond is door het lage water een stuk minder goed, misschien het laatste uur voor donker nog een verbetering, maar eigenlijk had je gewoon op tijd moeten zijn. In Zuid-Holland en vooral Noord-Holland zou dit patroon juist wel eens omgedraaid kunnen zijn. De ochtend is mogelijk nog te licht onshore. Wat langer wachten tot hoogwater of zelfs de uren na hoogwater kunnen nog wel eens de cleanste en mooiste golven opleveren. Zeker in Noord-Holland en al helemaal op de wadden. Een uitzondering is Ameland, omdat daar de ZW-WZW windrichting al sneller aflandig is. Het tij is id vroege ochtend daar nog even hoogwater. Opkomend tij valt echter pas ergens in de uren na lunchtijd. Uiteraard is de hoogte op de wadden weer meer dan elders in Nederland. Om door daar door de branding te komen moet je wel een behoorlijk goede conditie en techniek hebben. Wat dat betreft valt de swellhoogte langs de zuidwestkust van Nederland eigenlijk wel mee.

Vrijdag 7 mei
Vrijdag licht onshore prutgolven, die wel behoorlijk perfect zijn voor beginners. Er zit nog wel genoeg kracht achter met de aanloop vanuit het noorden. De wind bij Engeland is matig uit noordwest en daarbij wordt ook weer nieuwe swell deze kant op geduwd. Mogelijk dat deze vrijdag-avond al iets van knie tot heuphoge condities geeft (vrij rommelig) en dan op zaterdagochtend offshore kniehoge perfectie tot de wind te hard wordt. Nog ver weg, eerst maar eens deze komende dagen surf-avonturen beleven!

Wetsuit Advies, water 9 gr C
De winter is bijna voorbij. Op windstille dagen dat je niet (veel) hoeft de peddelen & de zon hoog aan de hemel staat, is het zonder handschoentjes voor sommige korte sessies al te doen. Blote voeten gaat nog niet, tenzij je de voetjes ook continue boven water weet te houden in de zon. Let op: bij deze noordelijke windrichting groeien er al heel wat surf-ear’s pijnlijk dicht! Zodra de zon schijnt en de cap af gaat, is iets van ear-protection in deze tijd van het jaar een must! Niet alleen vanwege het koude water, maar zeker ook vanwege de koude wind die in je oren blaast.

Dinsdag: Solide 5/4mm schoen 6mm, hand 3mm, cap 3.
Woensdag: 6/5/4mm body, schoen 6mm, hand 3mm en cap.
Donderdag: 5/4mm wetsuit, schoen 6mm en hand 3mm, cap met duckdiven.
Vrijdag: Nog steeds 5mm wetsuit, hand 2mm, schoen 5mm (cap kan af)

The post Surfweer Dinsdag 4 mei 2021 appeared first on Surfweer.nl.

is een duurzame surfschool en ontmoetingsplek in Scheveningen. Een huiskamer aan het strand voor surfers, natuurliefhebbers en mensen die graag eerlijk en bewust leven.