Duurzaamheid

Surfen is natuur, en spelen met de elementen.
De heerlijke omgeving van het strand lijkt vanzelfsprekend, maar is dat niet. Om latere generaties ook te laten genieten van het strand, de golven en onze wereld gaat The Shore heel ver in haar duurzaamheidsprincipe. Dit is hoe we zelf in het leven staan, maar ook hoe we graag ondernemen, met- en met dank aan de elementen.

ECONOMIE
Duurzaamheid begint bij een eerlijke economie,
Met de Stichting Sleipnir als gemeenschappelijke stille vennoot, werken we met ondernemers uit 9 andere bedrijven samen zonder dat we privévermogen opbouwen. Het bedrijfsvermogen wordt ingebracht door de Stichting Sleipnir en dient als voertuig voor de ondernemerscapaciteiten van de betrokken ondernemers.
We beschouwen The Shore niet als persoonlijk eigendom en kunnen ons daarmee volledig richten op het leveren van kwalitatief hoogstaande producten en diensten die voorzien in de behoefte van onze bezoekers, werknemers en leveranciers.

BIOLOGISCH
Al onze producten zijn van biologische oorsprong, en veelal biodynamisch. Toegevoegde suikers gebruiken we niet, tenzij je het in je koffie wilt. We werken met lokale leveranciers waar we een duurzame relatie mee opbouwen, en gaan niet persé voor de goedkoopste oplossing. Onze heerlijke producten kosten misschien iets meer, maar worden gemaakt met aandacht en zijn zeker niet te duur.

RECYCLE
The Shore bestaat uit gerecyclede zeecontainers die al een vorig leven hebben gehad in een andere vorm en functie. Het grootste deel van de inventaris heeft al een vorig leven gehad, en we werken actief samen met het onderwijs om manieren te vinden om onze oude boards en wetsuits te recyclen tot nieuwe producten.

ENERGIE & WATER
We wekken onze energie op door middel van zonnepanelen. In de zomermaanden wekken we zelfs zoveel energie op dat we kunnen terugleveren aan het net. Ons douchewater wordt verwarmd door de zon in zonneboilers, en kost dus geen schaarse fossiele brandstoffen zoals gas, of zwaar terra joules aan verbruikende elektraboilers. Simpeler kan gewoon niet! We stimuleren mensen maar kort te douchen na het surfen, want schoon drinkwater is helaas niet oneindig.
Ook de vaatwasser wordt met warm water uit een zonneboiler gevuld.

CLEAN BEACH
Disposables? Zo min mogelijk, en als we ze hebben dan zijn ze van biologisch afbreekbaar materiaal. Onze festivals proberen we “zero waste” te organiseren door middel van het uitdelen van zakasbakken en het gebruiken van statiegeldbekers. Daarnaast serveren wij geen producten in single-use plastic en zijn we zelfs initiatiefnemers van het Plastic Vrij Terras. Hiermee willen we andere horecazaken stimuleren om geen single-use plastic meer te gebruiken.

Onze instructeurs omarmen het simpele “Pick-up-Three” principe. Elke wandeling over het strand terug naar de surfschool pakken we zwerfafval op en gooien het in de prullenbak. Een kleine moeite, een groot verschil voor de volgende bezoeker.

The Shore was in 2018 winnaar van de MKB Den Haag Dunea duurzaamheidsprijs, en in 2019 en 2020 winnaar van de Haagse strand-en terrasbeurs awards in de categorie duurzaamheid. In 2023 hebben we de ondernemersprijs Haagse Parel van de gemeente Den Haag gewonnen in de categorie Uitzonderlijke bijdrage.