klimaat neutrale onderneming

Duurzaam

Klimaat neutrale onderneming

Surfen is natuur, en spelen met de elementen.
De heerlijke omgeving van het strand lijkt vanzelfsprekend, maar is dat niet. Om latere generaties ook te laten genieten van het strand, de golven en onze wereld gaat Surfles.nl heel ver in haar duurzaamheidsprincipe. Dit is hoe we zelf in het leven staan, maar ook hoe we graag ondernemen, met en met dank aan de elementen.

ZON

Zonder zon is er geen wind en zijn er ook geen golven. We zijn de zon dus nogal dankbaar!
AL onze stroom wordt opgewekt door zonne-energie. We zijn niet eens aangesloten op het elektriciteitsnet! We gebruiken alleen wat we echt nodig hebben (licht, water, koffie), en verder niets.
M06A5264

WATER

Ons douchewater wordt verwarmd door de zon in zonneboilers, en kost dus geen schaarse fossiele brandstoffen zoals gas, of zwaar terajoules aan verbruikende elektraboilers. Simpeler kan gewoon niet! We stimuleren mensen maar kort te douchen na het surfen, want schoon drinkwater is helaas niet oneindig.
zonneboilers

RECYCLE

Onze surfschool bestaat uit gebouwen die al een vorig leven hebben gehad in een andere vorm en functie. Ze zijn bekleed met hout, wat geconserveerd wordt met lijnzaadolie in plaats van lak.

SAMEN

We doen alleen waar we echt goed in zijn, en laten anderen graag doen waar zij echt goed in zijn. In plaats van alles maar zelf te willen doen werken we graag samen met andere lokale ondernemers. Eten en drinken haal je bij de buren, voor andere sport activiteiten huren we graag iemand voor je in en als je surfspullen wilt kopen sturen we je graag naar een van de surfshops om de hoek. Zo blijven we met iedereen vrienden!

PICK UP THREE

Onze instructeurs omarmen het simpele “Pick-up-Three” principe. Elke wandeling over het strand terug naar de surfschool pakken we zwerfafval op en gooien het in de prullenbak. Een kleine moeite, een groot verschil voor de volgende bezoeker.

pick-up-3-logo1