klimaat neutrale onderneming

WILKOMMEN BEI SURFLES.NL

Wenn du auf eine schöne und verantwortliche Weise Wellenreiten lernen möchtest, ist Surfles.nl “the place to be”. Die jahrelange Erfahrung unserer Surflehrer und der ideale Standort, direkt nördlich neben der Hafeneinfahrt in Scheveningen, sorgen dafür, dass du in kürzester Zeit den ultimativen Kick vom Surfen erfahren wirst!

Qualität

Qualität steht Surfles.nl an erster Stelle. In ganz Scheveningen sind wir die einzige Surfschule bei der ausschließlich Lehrer arbeiten die durch die International Surfing Association (ISA) qualifiziert sind. Das garantiert ein schnelles Resultat, wobei Sicherheit stets an erster Stelle steht.

Material

Das Material befindet sich natürlich stets in bestem Zustand und erfüllt die strengen Vorraussetzungen der ISA; weiche Surfboards mit weichen Finnen für die absoluten Anfänger und ein Board mit einer weichen Oberseite für die Fortgeschrittenen unter euch. Natürlich kann man diese auch jederzeit leihen!

Einzigartige “Stehgarantie”

Auf Grund der effektiven Weise in der wir unterrichten und des ständig aktuellen Materials bekommst du bei Surfles.nl eine einzigartige Stehgarantie. Dies bedeutet, dass wir dir bei Buchung unseres „all-in” Kurses garantieren, dass du deinen ersten Wellenritt erleben wirst! Wenn nicht, bekommst du jede weitere Unterrichtsstunde umsonst, solange bis es gelingt!

Möglichkeiten

Wir sind flexibel und haben viele verschiedene Kursmöglichkeiten für Anfänger und Fortgeschrittene. Außerdem bieten wir auch Möglichkeiten für Betriebsausflüge, Kinderfeiern, besondere Workshops und Strandveranstaltungen.

Wir sehen uns am Strand!

Hans und Linde

Lees meer...

Nieuws

Surfweer vrijdag 20 oktober 2017

Begin deze week bracht de orkaan Ophelia warm weer en was het surfen in 3/2mm wetsuit eigenlijk gewoon te warm voor surfen overdag. De komende dagen wordt het frisser met veel wind en op zondag zelfs koud surfweer. Met 12 in plaats van 22 graden is dan zelfs een 4/3mm aan te raden inclusief schoentjes en oorbescherming tegen het koude water in combinatie met de wind.

Vrijdag 20 oktober
Een lagedrukgebied ligt behoorlijk dichtbij met in de loop van de dag hoge golven en harde wind als gevolg. Omdat de kern van het systeem dichtbij zit, zitten ook de fronten dichtbij met zeer zwaar weer. Dat betekent buien, windstoten van 50 knopen (windkracht 9) op zee en ook kans op onweer. Uiteindelijk levert dit ‘zware weer’ extra grote golven op. Een van de buienlijnen ligt rond 14:30 precies op de westkust. Voor en midden in de regen is de wind nog ZZW en zijn de golven ondanks de wind clean en hol. Na het overtrekken van de buienlijn, blijft de kans op nieuwe buien aanwezig maar wordt de wind meer ZW en worden de golven hoog en hol. Voor cleane condities wordt het dan wel lastig om een goede spots te vinden. Ook is de stroming zeer sterk vanwege het springtij en hoogwater. Vooral in België en zuidelijk Zeeland is er wat beschutting te vinden en blijft het met deze windrichting nog vrij clean. Overigens is de wind dichterbij de kern (dus rond Texel en de wadden) minder hard dan er iets vandaan (Noord- en Zuid-Holland + Zeeland).

Zaterdag 21 oktober
Stilte na de storm met nauwelijks golven op de meeste spots. De wind is ZZO en draait langzaam in de ochtend meer zuid. Alleen in de (kop) van Noord-Holland is er in de ochtend al een golf te vinden. En dankzij de aflandig zwakke wind is het nog clean ook. Over de hoogte valt weinig te zeggen, behalve dat het vrij klein zal zijn. En de rest v/h land zal even moeten wachten tot de middag. Nadeel daarvan wel is dat het gunstige getij voor golven uit het zuidwesten juist in de ochtend valt. Hoewel er natuurlijk uitzonderingen zijn op de regel en waarbij ook geldt dat de stroming in het noordelijke deel van Nederland soms 3 uur later pas begint dan in het zuidelijke deel. Wat in ieder geval gunstig is, zijn de zware buien tweede helft van de middag met 120 km/u wind buitengaats. Op zee is zelfs even windkracht 10 mogelijk, terwijl het aan de kust ‘slechts’ windkracht 6 waait. Uiteindelijk komt die wind aan de kust natuurlijk ook wel door in de avond, maar meer dan hard 7bft lijkt het niet te gaan worden. En de richting blijft gunstig vrij zuidelijk. Dat geeft in Belgie zelfs pal offshore en kleine golfjes, terwijl het iets naar het noorden meteen al krachtig en groot kan zijn met heel veel stroming 1 dag na springtij! Geen gunstige condities in de avond op spots met ‘open’ stroming dus. Alle andere spots kunnen heel mooi zijn waarbij de zwaarste buien hopelijk niet te lang boven de kust blijven hangen.

Zondag 22 oktober
De storm van zaterdag is een uitvloeisel van het lagedrukgebied op de Oceaan dat de naam ‘Elmar‘ heeft in de DWD meteo statistieken. Het is een zeer krachtig laag dat recht op Europa af koerst met veel wind en zeer hoge golven. In het kanaal wordt een swell van 17 seconden met 6 meter hoogte verwacht! Dat zal daar alleen te surfen zijn op de meest uit de wind liggende spots. Ook bij ons is dat min of meer het geval. Hoewel heel België beschut ligt uit de wind en daar zondagochtend prima gesurft kan worden op de combinatie van deze channel-swell en de Noordzee wind. Het getij is dan gunstig, alleen draait de wind wel heel snel verder WZW met steeds meer onshore condities tijdens het passeren van een trog met veel regen. In de regen is de wind wat minder hard, maar wel meer W. Eind van de dag neemt de wind weer toe, wat als voordeel heeft dat de richting weer WZW zou kunnen worden. Maar vanwege het hoge water kan er dan eigenlijk alleen in België worden gesurft.

Maandag 23 oktober
Al vanaf zondagochtend ligt de kern van het lagedrukgebied ‘Elmar’ in de Noordzee en vult op, zwakt langzaam af. Gunstig, want aan de noordzijde van de kern wordt er swell aangemaakt die vanuit het noorden in plaats van het zuiden onze kust op komt. In de loop van de dag zwakt de wind af en draait van NW naar ZW of nadering van de volgende Oceaanstoring. Hopelijk komt deze niet te snel opzetten, zodat tussen de twee stormen de rug van hogedruk even mooi op kan bouwen met zonnig weer en geen wind. Qua getij ziet het er dan allemaal heel gunstig uit met stroming tegengesteld aan de golfrichting later op de dag. Mocht de zuidwester toch eerder komen dan gedacht, dan is het zuidwesten de place to be, omdat de wind daar nog enigszins sideshore blaast.

Laatste week oktober
Dinsdag geen swell meer uit het noorden, maar mogelijk wel wat wind uit het zuidwesten. De nieuwe storm blijft dit keer echter op de oceaan liggen, waardoor de wind niet heel veel golven gaat geven. Eerder de te weinig. Dit zijn voor de meest epic condities die je maar voor kunt stellen voor zuidelijk Frankrijk. Met een naar het noorden wegtrekken van de storm blijft de wind compleet offshore terwijl de golven 3 meter hoog kunnen worden. Misschien zelfs te hoog voor de meesten, hoewel er natuurlijk genoeg protectie te vinden is in het uiterste zuiden. In plaats van dat de storm opvult boven de Noordzee of Noorwegen, trekt deze gewoon weg naar Groenland en verdwijnt. Daarmee verdwijnt ook de hoogte voor het einde van volgende week op de Atlantische Oceaan. Eigenlijk alle modellen geven alleen nog nieuwe depressie activiteit zuidelijk van de Azoren eilanden. Het vrij lastig dus om een verwachting te maken voor de vakantiesurfers die in de eerste week van November op pad gaan. Wanneer het flat is op de Oceaan, dan is er in de regen 9 van de 10 keer goede surf in de Noordzee. De hogedruk gebieden tussen de Azoren en IJsland belemmeren de vorming van depressies, waardoor deze zich pas in de Noordzee kunnen gaan ontwikkelen. En we weten allemaal waar dat goed voor is..

Wetsuits & bescherming:

Vrijdag : 4/3mm wetsuit en schoentjes 3mm
Zaterdag : nieuwe 3/2 mm of 4/3mm
Zondag: 4/3mm met 3mm schoentjes & oorbescherming!
Maandag : warme 3/2 mm, met schoentjes
Dinsdag : 3/2mm, korte sessie zonder schoentjes

The post Surfweer vrijdag 20 oktober 2017 appeared first on Surfweer.nl.

Surfles.nl Gegarandeerd de beste kwaliteit!